Menu
En arbeider maler en balkong i Monastiraki i sentrum av Aten, et område som vanligvis yrer av liv, spesielt om sommeren. Foto: Petros Giannakouris / AP / NTB

Hellas vil åpne for turister i midten av mai

I midten av mai håper Hellas igjen å kunne ta imot turister etter flere omfattende nedstenginger. Grekere som bor på øyene, står langt framme i vaksinekøen.

Av NTB | 12.03.2021 09:53:14

Økonomi og næringsliv: Regjeringen har som mål at såpass mange grekere vil være vaksinert innen den tid at det skaper en «mur med immunitet» rundt lokalbefolkningen.

Innen mai er planen at alle over 60 år skal være vaksinert.

Ifølge turistminister Haris Theoharis er turister velkomne fra 14. mai. Men alle vil måtte vise fram dokumentasjon på at de enten er vaksinert mot covid-19, har utviklet antistoffer eller at de nettopp har testet negativt.

Turister må også regne med at de kan bli plukket ut tilfeldig for å bli koronatestet.

Så langt har én million av landets 11 millioner innbyggere fått minst en vaksinedose. Av disse er 400.000 fullvaksinert.

Hellas er nå inne i sin femte måned med strenge koronarestriksjoner som følge av høyt smittetrykk og stort press på sykehusene. De er fredag ventet å bli forlenget med enda en uke.

Gjenåpningen av landet har fått navnet «Operasjon frihet» og vil være mulig takket være store vaksineleveranser i løpet av annet kvartal, blant annet av over én million doser med Pfizer-vaksiner, opplyser regjeringens talskvinne Aristotelia Peloni.

Myndighetene har også besluttet å bruke forsvaret til å få gjennomført en rask massevaksinering på øyene, som er populære turistmål, og som har mange eldre innbyggere. I slutten av april er planen at alle innbyggerne på de minste øyene skal være vaksinert, mens det vil ta lenger tid på Kreta, Rhodos og Korfu.

(©NTB)

Flere nyheter: