reklame
Menu
Greske myndigheter har også latt antikke teatre åpne igjen. Her fra Epidavros sør i Hellas. Foto: Petros Giannakouris / AP / NTB scanpix

Hellas skjerper påbud om munnbind

Greske myndigheter vil igjen påby bruk av munnbind i alle typer butikker som følge av en svak økning i antall nye koronainfeksjoner de siste dagene.

Av NTB | 28.07.2020 16:18:29

Politikk: Påbudet gjelder også en lang rekke andre virksomheter, som banker, offentlige kontorer, drosjer, kollektivtransport, heiser, sykehus, helseklinikker og frisører. Flere av stedene er det allerede påbudt med munnbind, men praksisen har de siste ukene begynt å flyte ut.

I supermarkeder ble det frivillig å bruke munnbind i mai, før det igjen ble påbudt den 20. juli.

– Det har vært en økning i tilfeller de siste dagene, men smittesituasjonen i landet vårt ser alt i alt bedre ut enn i mange andre, sa statssekretær Nikos Hardalias på en pressekonferanse tirsdag.

Påbudet gjelder fra onsdag, og munnbindene må brukes av både kunder og ansatte. De som bryter reglene, risikerer en bot på 150 euro, eller cirka 1.500 kroner.

Hellas har igjen begynt å ta imot turister fra utlandet, og fra og med lørdag skal cruiseskip kunne legge til ved seks greske havner, deriblant i Pireus utenfor Aten.

Så langt har Hellas registrert 202 koronarelaterte dødsfall og bortimot 4.200 smittetilfeller.

(©NTB)

Flere nyheter: