Menu
Ledelsen i Juventus skal ha trukket seg. Foto: Fabio Ferrari/LaPresse via AP / NTB

Hele styret i Juventus har trukket seg

Klubbpresident Andrea Agnelli og resten av styret i den italienske fotballstorheten Juventus trakk seg mandag.

Av NTB | 28.11.2022 22:26:52

Sport: Avisene Gazzetta dello Sport, Corriere della Sera og La Reppublica er blant mediene som skriver om den dramatiske beslutningen ledelsen i Torino-klubben har tatt.

La Reppublica og nyhetsbyrået AFP siterer en offisiell meddelelse fra klubben der avgangen til klubbpresident Agnelli og hans kolleger bekreftes. Der heter det videre at styret vil fortsette sin virksomhet fram til et varslet aksjonærmøte 18. januar.

Visepresident Pavel Nedved og administrerende direktør Maurizio Arrivabene har vært klubbpresident Agnellis nærmeste støttespillere i Juventus. Også de har trukket seg.

Arrivabene er samtidig anmodet om å fortsette i jobben i en overgangsperiode inntil et nytt styre er på plass.

Agnelli har ledet klubben i mer enn tolv år. Han var blant annet en av pådriverne da en rekke europeiske storklubber lanserte de hardt kritiserte planene om en egen og pengestinn superliga.

Under Agnellis ledelse har Juventus hatt stor suksess, framfor alt på hjemmebane i Serie A. Fra 2012 til 2020 tok klubben ni strake seriemesterskap.

I inneværende sesong ligger Juventus på tredjeplass i den italienske ligaen etter 15 serieomganger. Det skiller ti poeng opp til ledende Napoli.

(©NTB)