reklame for smiaa
Menu
Uefa-president resident Aleksander Ceferin har en hektisk uke foran seg. Foto: Peter Dejong / NTB scanpix

Hektisk Uefa-uke i vente: Presidenten tror fortsatt på fotball i sommer

Det europeiske fotballforbundet (Uefa) går inn i en ny skjebneperiode. Torsdag kan det komme flere nye avklaringer rundt gjennomføringen av sesongen.

Av NTB | 20.04.2020 13:32:47

Økonomi og næringsliv: Koronaviruset har satt så godt som all idrett på vent, og Uefa kjemper en tøff kamp for å fullføre sine turneringer.

– Vi har ikke en definitiv frist. Jeg er optimist av natur og tror vi kan starte og komme i land med både nasjonale og europeiske serier og turneringer. Men vi må høre på myndighetenes råd og avvente beskjed fra dem, sier Uefa-president Aleksander Ceferin til den italienske avisen Corriere della Sera.

– Det er åpenbart at det i så fall vil skje uten tilskuere i starten. Likevel vil det kunne gi glede som fotballtilhengerne virkelig trenger, sa han og henviste til TV-fotball.

Torsdag avholder Uefa et styremøte. – Intet vil være offisielt før etter dette, sier NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt til NTB.

Det er ikke umulig at datoene for EM-omspillet for menn vil bli spikret denne uka. Norge møter Serbia, og kampen skulle opprinnelig vært spilt 26. mars, men så utsatt to ganger.

Vinneren av denne kampen møter så enten Skottland eller Israel i en «finale». En EM-billett venter som gulrot til vinneren.

Uefa har allerede tatt en rekke grep på grunn av viruspandemien. Fotball-EM menn er flyttet fra i år til neste sommer. Kvinne-EM skulle vært spilt i 2021, men er nå lagt til 2022.

Avslutningen på europacupene denne sesongen er skjøvet fram i tid, men uten endelige datoer for gjennomføring. Champions League- og europaligafinalen er planlagt spilt 29. og 26. august.

Uefa har oppfordret de nasjonale forbundene om å gjøre alt de kan for å gjennomføre sine serier.

Tirsdag venter en ny videokonferanse med forbundets 55 medlemsland og representanter for spillere og klubber. Det er en såkalt informasjonsseanse. Der kan det bli offentliggjort vedtak eller signalisert hva som trolig blir bestemt i løpet av nær framtid.

Dette blir den tredje videokonferansen der Uefas medlemsland deltar. De to forrige ble gjennomført 17. mars og 1. april.

(©NTB)

Flere nyheter: