Menu
Alvorlige sikkerhetsbrudd hos rederiet Boreal gjør at alle selskapets ferjer og hurtigbåter ligger til kai. Folk langs hele kysten er rammet. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Hektisk møtevirksomhet for å løse ferje-trøbbel

Sjøfartsdirektoratet og rederiet Boreal satt onsdag kveld i møter i forbindelse med seilingsnekten. Direktoratet håper på en snarlig løsning.

Av NTB | 16.12.2020 21:23:07

Økonomi og næringsliv: – Jeg kom nettopp ut fra et møte med Boreal nå. De sendte inn en plan tidligere i dag, men den var ikke god nok, sier kommunikasjonsdirektør Dag Inge Aarhus i Sjøfartsdirektoratet til NTB.

Rundt klokken 21 venter direktoratet å motta en oppdatert og bedre plan, og de skal bruke det de har av ressurser på å gå nøye gjennom den, sier Aarhus.

Alvorlige sikkerhetsbrudd hos rederiet gjør at alle selskapets ferjer og hurtigbåter onsdag umiddelbart måtte legges til kai. Langs kysten ble folk stående på kaia en rekke steder.

Aarhus håper nå på en snarlig løsning på ferje-trøbbelet. Når de mottar rederiets plan, vil de gå gjennom de omfattende dokumentene. Han vil ikke anslå noe klart tidspunkt for når situasjonen kan være løst.

– Forhåpentligvis i sent i kveld, i natt eller tidlig i morgen. Folk har vært på jobb siden i dag tidlig, men vi gjør det vi kan for å komme i mål, forsikrer Aarhus.

Dersom planen blir godkjent, får rederiet en midlertidig tillatelse i tre måneder.

(©NTB)

Flere nyheter: