Menu
BISTAND: Politiet får bistand fra Heimevernet for til vakthold ved Kårstø prosessanlegg i Tysvær i Orgaland. Foto: Cornelius Poppe, NTB

Heimevernet bistår politiet på Kårstø

Heimevernet skal bistå med sikring av Kårstø gassbehandlingsanlegg i Tysvær, Kollsnes prosessanlegg i Øygarden og industriområdet Mongstad i Nordhordland.

Av Egil M Solberg | 02.10.2022 15:33:36

Beredskap: Sørvest politidistrikt bekrefter til VG at Heimevernet skal bistå ved Kårstø.

– Vi har bedt om bistand fra Heimevernet. Det blir iverksatt i morgen, sier stabssjef Håkon Strand i Sørvest politidistrikt.

Visepolitimester Ingmar Farstad i Møre og Romsdal politidistrikt vil ikke gå konkret inn på alle anleggene det dreier seg om.

– Vi har flere landbaserte anlegg i Møre og Romsdal. Det er ingen hemmelighet at Nyhamna er sentral. Per i dag er det politiet som har vaktholdet, men vi har sendt en anmodning om bistand til Forsvaret om hjelp til dette. Det driver vi lokalt og rigger til nå, sammen med heimevernsdistrikt 11, sier visepolitimester Ingmar Farstad.

Også i Vestland skal Heimevernet bistå.

Vest politidistrikt har bedt Forsvaret om bistand til å sikre gassanlegget på Kollsnes og har nå fått beskjed om at Heimevernet skal bidra, skriver Bergens Tidende.

– Status er vi har vakthold der fra før, men nå har vi fått beskjed om at vi får bistand fra Forsvaret. Det har vi avtalt, sier Gustav Landro, stabssjef i Vest politidistrikt.

Han kan ikke si når Heimevernet overtar og sier at de skal ha et møte søndag for å bestemme det endelig.

Landro presiserer at det ikke er rettet noen direkte trusler mot anleggene, men at det likevel er behov for mer synlighet og politinærvær i området.

(©NTB)

Flere nyheter: