Menu
Gerhard Heiberg mener at en boikott av vinter-OL i Beijing er et ikke-tema, men åpner for markeringer i lekene. Foto: Terje Pedersen / NTB

Heiberg om mulig boikott av OL i Beijing: – Høl i huet

Gerhard Heiberg (82) mener det er tull å snakke om en boikott av vinter-OL i Beijing. Markeringer mot brudd på menneskerettigheter i Kina er han mer åpen for.

Av NTB | 18.09.2021 21:52:20

Sport: Det forteller æresmedlemmet i Den internasjonale olympiske komité (IOC) til VG, som har gjort et lengre intervju med 82 år gamle Heiberg. Han skal ha vært en av arkitektene bak ideen om å gjøre Beijing til den første byen til å arrangere både sommer- og vinter-OL.

Boikott av OL i Beijing har vært et tema i kjølvannet av diskusjonene om en eventuell norsk boikott av fotball-VM i Qatar. Det norske landslaget i fotball har hatt flere markeringer mot brudd på menneskerettighetene i Qatar, og markeringer er noe Heiberg stiller seg mer positiv til enn en boikott.

– Jeg er enig med Johannes Høsflot Klæbo i at Norges idrettsforbund og Den olympiske komiteen må ha en mening om dette og hva vi skal gjøre. Men boikott er høl i huet, sier Heiberg.

I USA diskuteres det en mulig boikott av vinterlekene på grunn av flere påståtte menneskerettighetsbrudd fra den kinesiske regjeringen. Kinas behandling av uigurene er av flere politikere er blitt beskrevet som «folkemord».

(©NTB)

Flere nyheter: