Menu
Bendik Jakobsen Heggli var beste nordmann i kontinentalcuprennene i Ruka, men det holdt ikke til å sikre Norge en kvoteplass til hoppuka. Foto: Geir Olsen / NTB

Heggli beste norske i kontinentalcuprenn – men ingen kvoteplass til hoppuka

Den nybakte NM-vinneren Bendik Jakobsen Heggli er beste nordmann etter helgens kontinentalcuprenn i hopp, men det ble ingen norsk kvoteplass til hoppuka.

Av NTB | 19.12.2020 21:23:02

Sport: Heggli sikret helgens eneste norske pallplass i Ruka med 3.-plass fredag. Etter 13.- og 10.-plass i lørdagens to renn er han nummer sju sammenlagt. Han er ni poeng bak finske Eetu Nousiainen, som med sin sjetteplass knep den siste kvoteplassen til hoppuka.

Sondre Ringen er nummer ni og Anders Håre nummer 12.

Håre var beste nordmann i formiddagsrennet lørdag med 5.-plass, mens Ringen hoppet til 4.-plass i kveldsrennet som var framskutt fra søndag. Da ble Håre diskvalifisert på grunn av ureglementert hoppdress.

Det var stor østerriksk dominans med seier i alle tre renn og tredobbelt i kontinentalcupsammendraget. Stefan Rainer vant fredag og kveldsrennet lørdag, mens Jan Hörl fulgte opp fredagens bakkerekord på 150 meter (og 2.-plass) med seier i formiddagsrennet lørdag.

I det første av lørdagens renn ble Robin Pedersen nummer 9, Ringen 11 og Andreas Granerud Buskum 16. I det siste ble Pedersen 15 og Buskum 23.

(©NTB)

Flere nyheter: