Menu
Ada Hegerberg og Lyon tok første stikk mot PSG i mesterligasemifinalen. Foto: Adam Ihse / TT / NTB

Hegerbergs Lyon tok første stikk i mesterligasemifinalen

Lyon utnyttet forsvarstabber og slo Paris Saint-Germain 3-2 i den første kampen av semifinalen i mesterligaen søndag.

Av NTB | 24.04.2022 19:04:46

Sport: Dermed har Ada Hegerberg og co. et godt utgangspunkt foran returoppgjøret førstkommende lørdag. Lyon er det mestvinnende laget i turneringen med sine sju titler. De vant sist i 2020.

Marie-Antoinette Katoto sendte PSG i ledelsen tidlig, men etter en drøy halvtime var kampen snudd etter scoringer av Wendie Renard (straffe) og Catarina Macario. I 2. omgang scoret Macario igjen før Paulina Dudek reduserte for gjestene.

Amerikanske Macario er på sju mål i årets mesterligasesong. Kun Wolfsburgs Tabea Wassmuth (9) og Barcelona-kaptein Alexia Putellas (10) har flere.

PSG kom mer og mer med i kampen etter Dudeks redusering, men de kom ikke nærmere å tukte laget som leder den franske ligaen.

De må slå tilbake på hjemmebane om en snau uke om det fortsatt skal være håp om mesterligatittel. Kampen spilles førstkommende lørdag.

Ada Hegerberg var aktiv for Lyon og bidro med en målgivende pasning. Hun spilte hele kampen for de hvitkledde og var svært nær et 4-2-mål seks minutter på overtid. Keeper reddet med en beinparade.

Celin Bizet Ildhusøy var ubenyttet reserve for PSG.

I den andre semifinalen vant Barcelona det første oppgjøret mot Wolfsburg med 5-1. Det spanske storlaget er regjerende mester og har fylt Camp Nou både i kvartfinale og semifinale.

Etter 33 minutter var kampen snudd, Først utlignet Renard fra straffemerket etter 23 minutter, før Lyon-angrepet utnyttet et svakt utspill fra mål ti minutter senere.

PSG-keeper Barbora Votiková slo ballen rett til Hegerberg på 30 meter, og hun spilte fram Macario som var sikker alene med Votiková.

Sju minutter senere fikk PSG straffe etter en hands i Lyon-feltet, og Dudek satte den i mål via fingertuppene til Endler. Det ga PSG noe håp, men de greide ikke komme helt tilbake i oppgjøret. Det endte 3-2 til Lyon.

Det var PSG som gikk opp i ledelsen etter kun seks minutter da Katoto kom seg løs i feltet. Hun satte ballen i mål mellom beina på Lyon-keeper Christiane Endler.

I 2. omgang førte en ny forsvarsbrøler til at Lyon gikk opp i 3-1. Votiková og målscorer Dudek feilkommuniserte da ballen trillet inn til keeperen, og det endte med at den gikk mellom beina på Votiková. Sisteskansen fikk stoppet ballen på streken med foten, men der kom Macario og skled inn sitt andre mål for dagen.

(©NTB)