Menu
Ada Hegerberg hjelpes av banen i Norges 1-0-kamp borte mot Belgia i VM-kvalifiseringen. Foto: Terje Pedersen / NTB

Hegerberg fikk positiv beskjed – ingen brudd i venstrebeinet

Ada Hegerberg (27) slapp unna bruddskader i Norges 1-0-seier mot Belgia, men mister resten av landslagssamlingen.

Av NTB | 03.09.2022 11:40:51

Medisin og helse: Norges Fotballforbund gikk ut med siste status rundt Hegerberg etter en røntgenundersøkelse lørdag. Nyheten kom under et døgn etter at kvinnelandslaget løste billett til neste års VM-sluttspill.

– Det er positivt at det ikke ble påvist brudd. Hun har imidlertid fått et såpass kraftig spark at beinet trenger å leges, så hun kommer ikke til å spille mer på denne samlingen, sier landslagslege Said Tutunchian i en uttalelse.

Hegerberg fikk skaden drøyt en time ut i kampen i Leuven. Foten hennes ble hengende igjen etter en duell med Belgias stopper Amber Tysiak. Lyon-spissen hadde tydelige smerter og lå nede i flere minutter.

Episoden skjedde noen minutter etter at Tuva Hansen hadde scoret det som ble Norges vinnermål med et flott skudd fra like utenfor 16-meteren.

Hegerberg gikk med krykker etter oppgjøret.

Tidligere i år var Hegerberg tilbake for Norge for første gang siden sommeren 2017.

Landslagsledelsen vurderer å hente inn en erstatter for spissen til tirsdagens hjemmekamp mot Albania på Ullevaal stadion.

TV-bildene viste at hun holdt seg til det venstre beinet etter å ha fått et spark. Det ble kalt på båre, men Hegerberg greide å gå av banen med støtte av det medisinske personellet.

I fjor høst gjorde hun comeback etter et langvarig skademareritt. Et ødelagt korsbånd i kneet og senere en stressfraktur i skinnbeinet holdt henne ut av spill i godt over 600 dager.

(©NTB)

Flere nyheter: