Menu
Ada Hegerberg er klar for å starte jakten på revansj etter sommerens EM-fiasko. Ett poeng i Belgia fredag vil løse billett til neste års VM-sluttspill i Australia og New Zealand. Foto: Terje Pedersen / NTB

Hegerberg: – Bare å kaste seg i det

Ada Hegerberg nøyde seg med å se på da Hege Riise ledet sin første norske landslagstrening, men hun ser fram til å starte jakten på revansj etter EM-fiaskoen.

Av NTB | 30.08.2022 16:30:51

Sport: – Det er bare å kaste seg i det, tenker jeg. Det er ikke mye tid vi har før en veldig viktig VM-kvalifiseringskamp mot Belgia. Det er Heges jobb å sette kursen for hvor vi skal gå, og så skal vi følge den planen. Så er det vår oppgave å legge ned innsatsen som skal til, sa stjernespissen til NTB.

– Jeg tror det er så «basic» som det, at vi må legge ned utrolig god innsats.

Hegerberg er lagets nye visekaptein under Maren Mjelde etter at Caroline Graham Hansen så seg nødt til å ta pause fra landslagsspill. Det nye kapteinsteamet var de eneste som ikke trente normalt tirsdag.

– Vi (Lyon) spilte mot PSG i Trophée de Championnes søndag klokka ni, og så kort tid etter match ble det slik i dag, men jeg er «good to go» igjen i morgen, sa Hegerberg, som spilte hele kampen i Lyons 1-0-seier.

– Jeg spilte 90 minutter søndag og hadde reisedag i går. Vi pleier å ha treningsfri to dager etter kamp, sa Mjelde. Også Chelsea-spilleren er klar for å trå til fra onsdag.

– Vi må være konsentrerte, og vi må være på. Vi skal vise at vi vil gi alt for Norge. Etter det som skjedde i sommer må vi vise ansikt. Noen ganger trenger du ikke snakke om kvalitet engang, det handler bare om beinhard innsats og hvor mye du vil, sa hun.

– Vi har ikke noe annet valg enn å løfte oss opp igjen, og vi må gjøre det i lag. Det kreves knallhard jobbing fra hver og en av oss, og at vi er ærlige med oss selv. Jeg tror på at vi skal klare det.

Skulle Belgia vinne med fire mål eller mer, må Norge trolig ta den lange veien om toeromspill.

Hegerberg er lysten på å bidra til at landslaget viser seg fra en helt annen side enn i EM.

Unngår Norge tap for Belgia i Leuven fredag, er billetten til neste års VM-sluttspill i Australia og New Zealand i boks. Skulle det bli tap med inntil tre måls margin, vil det likevel bli gruppeseier og VM-billett bare svake Albania beseires på Ullevaal neste uke.

(©NTB)