reklame for Sheiken Bowling
Menu
Kai Havertz ble matchvinner i ekstraomganger mot Palmeiras i finalen av klubb-VM lørdag. Foto: Hassan Ammar / AP / NTB

Havertz sikret Chelsea nok en tittel – slet seg til triumf i VM for klubblag

Chelsea trengte ekstraomganger for å slå brasilianske Palmeiras 2-1 i finalen av klubb-VM. Dermed fikk de revansj for finaletapet i 2012.

Av NTB | 12.02.2022 20:26:20

Sport: Der tapte London-laget 0-1 for brasilianske Corinthians i finalen. Lørdag måtte kampen avgjøres i ekstraomganger. Der ble Kai Havertz den store helten med en scoring på straffespark tre minutter før slutt.

Chelsea, som har slitt i hjemlig liga den siste perioden, fortsatte å slite mot Palmeiras. De hadde mye ball men skapte ellers lite i oppgjøret.

Det sto 0-0 til pause, men etter det løftet kampen seg flere hakk. Først stanget Romelu Lukaku Chelsea i føringen etter 55 minutter, før Raphael Veiga utlignet på et straffespark etter at Thiago Silva hadde handset i eget felt ti minutter senere.

Like etterpå var Havertz nære ved å sende Chelsea i ledelsen igjen, men etter å ha trikset seg gjennom feltet gikk skuddet utenfor.

Til slutt var det likevel han som skulle sikre Chelsea tittelen som verdensmestere. Havertz ble også matchvinner i Champions League-finalen i fjor vår. Manchester United (2008) og Liverpool (2019) er tidligere engelske vinnere av klubb-VM.

Langt ut i overtiden fikk Luan Garcia fra Palmeiras rødt kort etter en VAR-sjekk.

Egyptiske Al-Ahly knuste Al-Hilal fra Saudi-Arabia 4-0 i bronsekampen tidligere lørdag.

(©NTB)