Menu
Håvard Lorentzen (til h.) med bronsemedalje i sprint-VM ved siden av verdensmester Thomas Krol og sølvvinner Kai Verbij. Foto: Geir Olsen / NTB

Håvard Lorentzen tok bronse i sprint-VM – Thomas Krol vant

Håvard Lorentzen tok bronse i sprint-VM skøyter etter 2.-plass på 1000 meter begge dager. Thomas Krol vant foran sin nederlandske landsmann Kai Verbij.

Av NTB | 04.03.2022 20:02:17

Sport: Lorentzen var på sjetteplass før siste distanse, men hans 1.08,85 holdt til medalje. Utslagsgivende var det at han slo det amerikanske stortalentet Jordan Stolz i samløp. 17-åringen fra USA satte juniorverdensrekord sammenlagt med 139,485, men Lorentzen slo ham med 0,36 sekund og gikk foran med 139,375.

Tatsuya Shinhama var treer sammenlagt før siste distanse, men i siste par sprakk han etter en optimistisk åpning på 1000 meter og falt til femteplass.

– Å ta medalje betyr utrolig mye, og det er veldig kjekt å gjøre det på hjemmebane foran et norsk publikum, sa Lorentzen til Viaplay.

Han tok 9.-plass på 500 meter begge dager, men revansjerte seg på den dobbelte distansen der han har fersk OL-bronse.

– Jeg gjorde et godt løp på 1000 meter. Jeg gjorde det ikke akkurat enkelt for meg selv med 500-meterne, men jeg mangler litt kraft i skyvene mine. Jeg har ikke kunnet løfte vekter på halvannen måned, og det går nok ut over akselerasjonsfasen, men stayerevnen er utrolig bra om dagen, sa den ryggplagede sprinteren.

Laurent Dubreuil ledet VM etter seier på 500 meter og tredjeplass på 1000 meter første dag, men canadieren måtte trekke seg fra fredagens distanser etter å ha testet positivt på koronaviruset.

– Dette er tidenes verste timing, og jeg er veldig skuffet. Jeg er vaksinert tre ganger og har tatt alle forholdsregler. Det er rett og slett uflaks, sa Dubreuil.

– Det ble litt annerledes fordi han ikke var med i dag, men bronsen smaker utrolig godt likevel, sa Lorentzen.

Magnussen gjorde et kjempeløp på 500 meter fredag og var med 34,96 bare sju hundredeler fra pallplass på distansen.

– Jeg er veldig fornøyd med å se 34-tallet. Det føltes ikke som noe toppløp, men noe må ha stemt, sa Magnussen til Viaplay.

Wataru Morishige fra Japan vant 500 meter fredag med 34,77. Lorentzen hadde 35,30 på den distansen.

Krol ble verdensmester med 138,705. Akkurat som i kvinneklassen var to nederlendere i en klasse for seg. Verbij ledet før siste distanse. Selv om han avsluttet med sin eneste pallplass på en enkeltdistanse, mistet han gullet sammenlagt. Krol vant distansen på 1.08,51, mens Verbij ble treer med 1.08,92.

Bjørn Magnussen ble nummer seks sammenlagt og Henrik Fagerli Rukke nummer 11.

(©NTB)

Flere nyheter: