Menu
Arkivbilde: E. Solberg / Radio Haugaland

Haugesunds Avis dropper daglig leder

Ansvarlig redaktør Einar Tho sier til Medier24 at dette er noe avisen har tenkt på en stund. Det kan snart være slutt på papiravviser.

Av Egil M Solberg | 04.10.2022 11:17:40

Medier: På lederplass lørdag skriver Haugesunds Avis av avisen ikke lenger vil ha en daglig lederartikkel.

Til Medier24 forteller ansvarlig redaktør Einar Tho mer om valget:

– Dette er noe vi har tenkt på en stund, så det var ikke en veldig vanskelig avgjørelse å ta nå. Det føles som en veldig naturlig utvikling.

I lederartikkelen signert Tho som ble plubliser i helga, skriver han blant annet:

«Fra 1. oktober vil det også være dager der avisen ikke har lederartikkel i det hele tatt. Eller, det skjer for så vidt allerede hver søndag – men nå vil det være flere dager der vi ikke gir uttrykk for avisens mening. Det er ikke lenger naturlig at det er antall utgivelser av papiravis som styrer når vi mener noe.»

Videre står det:

«Dermed kan det bli tre ledere i uka, eller det kan bli to på én dag. Eller en annen frekvens, alt ettersom. Og de publiseres når de bør publiseres. Innholdet bestemmer, ikke hvorvidt vi har papiravis den dagen

Snart slutt på papiraviser

Kilder i mediehuset opplyser til Radio Haugaland at det nå også vurderes å redusere antallet ukentlige publikasjoner på papir.

Administrerende direktør i Mediebedriftenes Landsforening tror ifølge NRK at levetiden til papiravisene vil kunne forlenges noe ved at den utgis sjeldnere.

Stadig flere aviser kutter i papirutgavene sine. BI-professor Erik Wilberg tror ifølge NRK at papiravisen er på veg helt ut.

Flere nyheter: