reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Illustrasjon: E. Solberg / Radio Haugaland

Haugesunds avis avslørt i nytt angrep

Redaktør Einar Tho anklager redaktør i Radio Haugaland for å være rasist i dagens avis. Dette har han kommet frem til etter at en venstreradikal gruppering sendte han et 2 sekunder langt lydklipp.

Av Egil M Solberg | 06.06.2020 11:29:50

Meninger: I et gammelt opptak fra et underholdningsinnslag i pinsen blir en solbrent mann forvekslet med en “neger”. Redaktøren i Haugesunds avis hevder at dette var en kommentar til opptøyene i USA.

Jeg kan informere om at det aktuelle innslaget fra pinsen var et repriseinnslag som er tatt opp lenge før denne saken dukket opp i USA, og saken har selvfølgelig ikke noe med hva som foregår i USA å gjøre.

Dette er oppkonstruert for å skade en konkurrent. Slike saker har Haugesunds avis utsatt oss for i mange år.

Vi fikk en henvendelse fra en representant for en ytterliggående venstreradikal aksjonsgruppe på Østlandet som har overvåket våre lydlogger over lengre tid. De overvåker nok mange radioer. Dette fremkommer av henvendelsen vi fikk og et oppslag på vedkommende i diverse Facebook-sider.

De har sendt et klipp på 2 sekunder, uten kontekst, til medier over hele landet. Både Dagbladet og andre medier ringte meg om dette. Ingen av disse avisene ville skrive noe, da dette åpenbart er politisk motivert fra denne ekstreme grupperingen.

Her må alle være oppmerksom på hva som skjer i samfunnet og hvordan slike ytterliggående organisasjoner jobber for å skaffe seg politisk oppslutning.

Det som er trist med slikt, er at det tar fokuset bort fra selve rasismespørsmålet.

Opptøyene i USA blir brukt politisk i Norge av venstreradikale grupper.

Disse grupperingene sender oss gjerne pressemeldinger og kommentarer. Mange ganger er meldingene profesjonelt utformet med gode bilder. Innholdet er imidlertid av en slik karakter at jeg ikke har ønsket å publisere dette. Jeg vil ikke være et mikrofonstativ for slike ekstreme holdninger.

Jeg må nesten si at jeg er beæret over at denne grupperingen mener at vi er så viktige for landet.

Legg merke til at Haugesunds avis her ikke har tatt seg tid til å sjekke opp i saken. Det er opplagt at man i en slik sak skulle tatt kontakt med oss for å få en kommentar. Men det har redaktøren ikke tatt seg tid til, slik andre aviser selvfølgelig gjorde.

Dermed løper redaktøren i Haugesunds avis et ærend for de venstreradikales politiske agenda, samtidig som han bryter alle presseetiske retningslinjer.

Avisa ser ut til å ha blitt en fløy av politiske holdninger jeg tror de fleste av oss tar sterk avstand fra.

Ærekrenkelse

Det er vanskelig å skille denne saken fra den store mengden saker vi har sett mot oss de siste 30 årene. Alle disse sakene er ærekrenkende.

Å skrive en masse saker mot en konkurrent i den hensikt å skade omdømmet og ødelegge livene til enkeltpersoner, er selvfølgelig alvorlig og lovstridig. Men Tho oppnår ikke noe mer enn å skade seg selv i denne saken.

Dette er så opplagt denne gang, at det er vanskelig å føle seg ærekrenket.

Men igjen, hver gang avisa fabrikkerer ny propaganda mot sine konkurrenter, og observante mennesker avslører dette. Ja, da mister avisa selv troverdighet.

Lesere og lyttere er mer intelligente enn hva redaktøren i Haugesunds avis åpenbart tar som forutsetting i sin meningsytring.

Ha en strålende helg.

AV REDAKTØR EGIL M SOLBERG

Flere nyheter: