Menu
Arkivbilde: Privat

– Haugesund vil bare ha skatteinntektene

Politikere i Karmøy kommune er ikke nådige i sin kritikk av Haugesund som vil overta fastlandet av Karmøy. - De er bare ute etter skatteinntektene, tordner Rune Midtun i Karmøy FrP.

Av Egil M Solberg | 13.05.2020 16:18:52

Kommunepolitikk: Kommunal- og moderniseringsdepartementet skal nå se på grensejusteringen mellom Haugesund og Karmøy.

Det er besluttet å gi fylkesmannen i oppgave å igangsette en folkeavstemning om hvorvidt fastlandet av Karmøy heller burde tilhøre Haugesund.

I Karmøy mobiliserer nå politikerne til kamp for å beholde fastlandet som del av kommunen og sier klart fra om hva Haugesund ønsker med overdragelsen.

– Vi har i Karmøy omfattende planer for satsing på fastlandet med en rekke større prosjekter. Karmøy har en bedre økonomi og jeg er overbevist om at innbyggerne har det bedre som del av Karmøy enn av Haugesund, sier Midtun til Radio Haugaland.

Han var overrasket over meldingen om folkeavstemningen og synes hele prosessen bare er trist. Han er også klar på hva han mener om ambisjonene fra Haugesund.

– Haugesund er nettopp kommet ut av Robek-lista og har vesentlig svakere økonomi enn Karmøy. De vil bare ha skatteinntekter og er ikke villige til å gjøre slike investeringer som vi nå har lagt opp til, sier Midtun til Radio Haugaland.

Han tror derfor at innbyggerne på fastlandet uansett vil ønske å bli værende i Karmøy kommune.

Hør intervjuet på vår Podcast

Flere nyheter: