reklame for Sheiken Bowling
Menu
Haugesunds Alioune Ndour jubler etter 2-2 mot Viking. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Haugesund snudde brennhett derby – reagerer på rødt kort

Lokaloppgjøret mellom Haugesund og Viking i Eliteserien i fotball hadde tidvis høy temperatur. Hjemmelaget vant til slutt 4-2 etter en dramatisk første omgang.

Av NTB | 25.06.2022 18:46:13

Sport: Begge lagene kom til kampen i svak form. Haugesund hadde tre strake uavgjort og lå på 14.-plass med ni poeng. Gjestene fra Stavanger ligger i toppen av tabellen, men hadde fire kamper uten seier, hvorav de to siste var tap.

Men til tross for formduppen åpnet rogalandsderbyet med et brak. Daniel Karlsbakk scoret etter tre minutter og fikk en drømmeåpning på debuten sin. Karlsbakk erstattet Veton Berisha som startet kampen på benken grunnet en skade.

Vertene svarte raskt med en utligning av Alioune Ndour som satte inn sin fjerde scoring på de siste fire kampene.

– Den er feil, den, det kan alle se etterpå. Det er dårlig av meg først som setter meg opp i den situasjonen. Det er kjedelig at en feil blir rettet opp av en feil. Det er ikke utvisning, det er ikke frispark engang, det er «soft contact», som det heter, sa Løkberg til Discovery.

– Det er nok kontakt til at jeg faller. Dommeren får ta seg av om det er rødt kort eller ikke, sa Njie til kanalen i pausen.

Samúel Fridjónsson sendte Viking tilbake i ledelsen på straffespark etter 20 minutter etter en hands på FKH-forsvarer Søren Reese.

Dommerteamet syntes å ombestemme seg, og FKH-benken jublet før Saggi konkluderte med at scoringen ble annullert.

– Det jeg ser, er at han (Julius Eskesen, journ.anm.) treffer kneet i bakhodet på ham (Patrik Gunnarsson) Det er det jeg blåser på, og det er derfor det blir et frispark. Det skjer før ballen er i mål.

– Vi håper å beholde Badou. Han kan fortsatt utvikle seg mer her, sa Grindhaug om en eventuell overgang for toppscoreren.

Danske Søren Reese sørget for ledelse etter 84 minutter før Christos Zafeiris ordnet 4-2-seier på overtid.

Viking ligger med det seks poeng bak toppen av Eliteserien med to kamper mer spilt. De står med fem strake kamper uten seier.

Haugesund tok sin første seier siden 16. mai.

Etter tolv minutter ble det dramatisk da Kristoffer Løkberg hindret Bilal Njie i å få en hel banehalvdel for seg selv. Løkberg prøvde å ta tak i FKH-angriperen med armen og Njie falt i bakken. Rohit Saggi dro opp det røde kortet, og sendte midtbanespilleren i garderoben.

Ni minutter senere satte Haugesund ballen i mål på nytt, men målet ble annullert etter mye fram og tilbake fra dommerteamet. Dommer Saggi avblåste scoringen etter at Gunnarsson fikk seg en smell i hodet i situasjonen i forkant.

Etter pausen var det et energirikt hjemmelag som gikk rett i strupen på rivalen. Et kanonskudd fra Ndour utlignet ledelsen til Viking, og FKH-spilleren utlignet også Berisha på toppscorerlisten med åtte fulltreffere.

(©NTB)

Flere nyheter: