reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Haugesunds Fredrik Pallesen Knudsen (liggende) og Benjamin Tiedemann Hansen jubler for scoring i 2-0-seieren over Sarpsborg søndag. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Haugesund slo Sarpsborg 2-0 og tok viktige poeng

Haugesund sikret seg tre tiltrengte poeng da Sarpsborg ble sendt hjem med 0-2-tap i Eliteserien i fotball søndag.

Av NTB | 18.10.2020 20:08:08

Sport: Det var FKHs første trepoenger på fire kamper. Med seieren klatret laget til 10.-plass på tabellen med 25 poeng. Sarpsborg har to poeng mer på plassen foran.

Det var lenge både tøft og jevnt i Haugesund, og det første målet skulle ikke komme før helt mot slutten av 1. omgang.

Da var Gaute Vetti uheldig og satte ballen i eget nett på en Haugesund-corner fra Kristoffer Velde.

– Vi er gode på selvmål, det var deilig å få den scoringen, sa Velde til Eurosport. Han henviste til at laget slapp inn to selvmål i forrige runde.

Fram til scoringen var det gjestene fra Sarpsborg som hadde mye av banespillet, men de klarte ikke å spille seg til så mange sjanser. Mulighetene sto i stedet Haugesund for, men før pause det ble bare nestensjanser før corneren fra Velde.

– Det er mer komfortabel å lede 2-0. Vi sto på og fikk med oss en god kamp i dag. Deilig å komme tilbake med seier foran 600 tilskuere, sa Velde.

Peter Therkildsen og Oliver Klitten er to nye dansker i Haugesund. Sistnevnte fikk med seg de siste spilleminuttene som innbytter søndag, mens Therkildsen ble værende på benken.

Sarpsborg kom til kampen etter å ha tatt sju poeng på sine tre siste kamper. Nå ble det bråstopp.

– Vi var ikke gode nok og gjorde en dårlig kamp. Vi hadde en flott intensjon foran kampen, men vi klarte bare å skape en halvsjanse. Det er skuffende, oppsummerte Sarpsborg-trener Michael Stahre.

Neste kamp for Haugesund blir borte mot Viking 27. oktober. Kampen skulle egentlig vært spilt to dager tidligere.

Sarpsborg på sin side tar imot Rosenborg neste søndag.

Et par minutter etter sidebytte var Sarpsborgs sisteskanse David Mitov Nilsson ute utenfor 16-meteren. Han bommet på ballen da han forsøkte å klarere, hvilket endte med at Niklas Sandberg fikk ballen og fant Velde foran mål. Sistnevnte nettet sikkert til 2-0.

Jostein Grindhaug hadde gjort to bytter etter 1-5-tapet borte for Start forrige helg. Veteranen Christian Grindheim startet på benken. Det samme gjorde stopperen Ulrik Fredriksen som sto for to selvmål sist.

(©NTB)

Flere nyheter: