Menu
FOTO: E. Solberg / Radio Haugaland

Haugesund Sentrum er «alltid» På Gløtt.

Tilbudet om hjemkjøring av varer og handel på nett har vært en suksess for Haugesund sentrum.

Av Egil M Solberg | 08.04.2021 00:59:40

Næringsliv: Når regjeringen innførte tiltaksnivå A i Haugesund, ble butikkene i Haugesund Sentrum tvunget til stenge dørene og tenke helt nytt.

– For der de største kjedene allerede har innarbeidet systemer for såkalt «klikk og hent», står mange av sentrumsbutikkene uten løsninger for denne type handel, sier markedskoordinator Geir Jakobsen i Haugesund sentrum.

Gjennom plakater, meldinger på sosiale medier, annonsering og oppdateringer på
hjemmesidene har flere butikkene klart å opprettholde en del av handelen.

Haugesund Sentrum har også kunne tilby gratis hjemkjøring av varer i tett samarbeid med Nils Sørhaug og noen ivrige sjåfører.

– Nå håper vi snart å kunne åpne butikkene for normal handel igjen. Men de nye tiltakene har vært så vellykkede at vi viderefører dem gjennom vår felles kampanje «Haugesund Sentrum På Gløtt», forklarer Jakobsen i en pressemelding.

Som navnet sier er ikke butikkene stengt – men har åpent for handel i andre kanaler.

Sentrumsbutikkene som er «På Gløtt» har fått seg et skilt som viser dette. På den måten vet du hvor du kan vindusshoppe på den nye måten i Haugesund Sentrum.

– Dette vil du også finne informasjon om på hjemmesiden til Haugesund sentrum. Og varene kan du fremdeles få hjemkjørt i Haugesundsdistriktet om du ønsker. Helt gratis, forklarer han.

Nå håper butikkene at det nye konseptet vil få enda flere til å velge sentrumsbutikkene når de skal gjøre sine innkjøp. Enten butikkene holder åpent, eller er «på gløtt».

Flere nyheter: