Menu
Innehaver Sten Trygve Solberg ble anholdt og satt i cellebil da han nektet å stenge stedet. FOTO: Privat / Facebook.

Kommunen lar bowlingen holde åpent

Politiet har ikke forsøkt å stenge Sheiken bowling igjen etter at de ga stedet 75.000 kroner i bot. I Haugesund kommune blir det opplyst at de ikke vurderer åpningen som brudd på smittevernloven.

Av Egil M Solberg | 06.01.2022 16:59:08

Bowlingkonflikten: Politiet kan ha vurdert situasjonen feil da de fem ganger rykket ut til Sheiken bowling i Haugesund for å stenge stedet.

Slik Haugesund kommunen vurderer dette, vil de ikke bruke smittevernloven for å kreve noe stenging av stedet. Dette opplyser rådmann Ole Bent Torbjørnsen til Haugesunds avis.

Jussprofessor Hans Fredrik Marthinussen mener også at politiet kan ha gjort en feil.

– Det er ikke opplagt at den bowlinghallen har plikt til å stenge, sier Hans Fredrik Marthinussen, professor i juss ved Universitetet i Bergen.

– De henger seg opp i oppfattingen av at stedet er en spillehall, mens næringskoden staten har gitt foretaket er at dette er et idrettsanlegg. Da har vi muligheten til å holde åpent i henhold til smittevernloven, sier Solberg til Radio Haugaland.

Treningssenter i samme bygg holder åpent

Et stort treningssenter befinner seg i den samme bygningen og der er det tillat å ha åpent som vanlig. Innehaver Sten Trygve Solberg stiller seg derfor helt uforstående til politiets handlemåte og har motsatt seg stenging av stedet.

– Hos oss er det god avstand mellom banene og vi har alle mulige smitteverntiltak innført. Alle besøkende her blir godt ivaretatt i henhold til godt smittevern, bedyrer Solberg.

Store økonomiske tap

Overfor Radio Haugaland kan innehaveren denne uken også opplyse at politiets handlinger har påført virksomheten hans store økonomiske tap.

– Folk tror vi har stengt etter alt bråket rundt dette og andre våger ikke komme i frykt for å bli kastet ut av politiet. Dette er forferdelig uheldig og urettferdig, sier Solberg.

Nå håper han at folk støtter opp om bowlingen igjen og kommer på besøk som vanlig.

– Her er alle hjertelig velkommen til en trygg bowling og hyggelig atmosfære, sier Solberg.

Flere nyheter: