Menu
Frederik Gytkjær og lagkameratene jubler for scoring og cupavansement onsdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Bamba åpnet scoringskontoen i sterk Brann-seier

Haugesunds håp om klubbens andre cupfinale lever videre. Onsdag ble kvartfinalebilletten sikret etter 7-6-seier i en dramatisk straffesparkkonkurranse mot Mjøndalen.

Av NTB | 13.06.2018 22:20:11

Sport: På tampen av sommerens overgangsvindu ble Bamba løsningen på Branns spissjakt. Etter to innhopp fikk han lørdag endelig sjansen i bergensernes startoppstilling.

Det tok bare ni minutter for Bamba å vise seg tilliten verdig. Da stanget han helt upresset inn 1-0 på et solid innlegg fra Gilbert Koomson. FKH-forsvaret gjorde ikke akkurat en god jobb i sitt forsøk på å demme opp for Branns nye spiss.

Tidligere i sesongen scoret Bamba sju seriemål for Kristiansund.

Haugesund ble hardt straffet for å gjøre enkle feil. Kun tre minutter etter baklengsmålet rotet Alexander Stølås det til da han prøvde å stoppe et gjennomspill. Han mistet oversikten, og det ga Gilli Rólantsson muligheten til å snappe opp ballen.

Alene med Per Kristian Bråtveit holdt færøyingen hodet kaldt og plasserte Branns 2-0-scoring lett forbi FKHs sisteskanse.

Begge målene kom rett foran en smekkfull bortesving. Over 1500 tilreisende Brann-supportere fikk med seg at bergenslaget tok en viktig trepoenger i gullkampen.

Rett etterpå ble Bamba tatt av banen. Scoring og assist var en sterk søknad til trener Lars Arne Nilsen om å få fortsette på topp for Brann.

Haugesund slet med å trenge gjennom et bortelag som tilsynelatende hadde full kontroll, men i det 80. minutt kom 1-3-reduseringen. Bergenseren Fredrik Pallesen Knudsen kriget ballen forbi Brann-keeper Samuel Sahin-Radlinger etter en corner.

Med seieren tok Brann over tabelltoppen. Bergenserne er ett poeng foran Rosenborg, som møter formsterke Vålerenga i Oslo søndag kveld.

Det er første gang siden mai at Brann står med to strake trepoengere i Eliteserien. Nå satser laget på at rekken kan bli lang i jakten på det første seriegullet siden 2007.

Haugesund ligger fortsatt på tredjeplass med sine 38 poeng, men med to tap på rappen har rogalendingene åpnet medaljedøra for lagene bak seg. Molde og Ranheim er nærmest, som begge har 34 poeng. Deretter følger Vålerenga med 33.

Kampen var langt på vei punktert da Kristoffer Barmen på vakkert vis curlet inn gjestenes tredje scoring etter 62 minutter. Det skjedde etter en perfekt kontring, der Bamba noterte seg for den målgivende pasningen.

Målet tente et håp hos vertene. Noen minutter senere kom Kristoffer Haraldseid til en kjempesjanse, men høyrebackens forsøk ble reddet av Sahin-Radlinger.

(©NTB)

Flere nyheter: