nettradio
Menu
Frederik Gytkjær og lagkameratene jubler for scoring og cupavansement onsdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Full kollaps for Sandefjord

Haugesunds håp om klubbens andre cupfinale lever videre. Onsdag ble kvartfinalebilletten sikret etter 7-6-seier i en dramatisk straffesparkkonkurranse mot Mjøndalen.

Av NTB | 13.06.2018 22:20:11

Sport: Med sine to mål ga Pontus Engblom gjestene fra Vestfold en gyllen sjanse til å ta sin første trepoenger på 14 kamper. Det satte to kjappe FKH-mål mellom det 64. og 66. minutt en effektiv stopper for, og helt på tampen røk også det ene poenget.

Dermed fortsetter Sandefjords ventetid i Eliteserien. Laget har ikke vunnet en seriekamp siden Start ble slått 2. april. Fasiten siden den gang viser tre uavgjorte og hele elleve tap. Det går mot et klart nedrykk for Sandefjord, som står med stusslige seks poeng etter 16 kamper.

Engblom er lyspunktet i en ellers nitrist sesong. Søndag viste svensken målteft på sin gamle hjemmearena allerede etter åtte minutter. Etter å ha blitt spilt fint gjennom av Håvard Storbæk plasserte Sandefjord-spissen ballen trygt til side for FKH-keeper Per Kristian Bråtveit.

Haugesund trykket gjestene bakover etter baklengsmålet, og det gikk lang tid mellom hver gang Sandefjords angrep var ordentlig farlige. Men defensivt har FKH-spillerne hatt bedre dager på jobben. Fem minutter før pause doblet Engblom effektivt Sandefjords ledelse til 2-0.

I pausen tok både Bråtveit og Haugesund-trener Erik Horneland et oppgjør med eget lags forsvarsspill.

– Vi er et juniorlag bakover, sa Horneland.

– Amatørfeil. Det vi driver med bak der er elendig av oss, mente Haugesunds sisteskanse.

Engblom slet med en skade helt på tampen av første omgang, og han måtte ut etter 52 minutter. Resten av kampen ble et mareritt for gjestene.

Etter litt over en time bredsidet David Akintola inn utligningen. I forkant gjorde Kristoffer Haraldseid en sterk jobb da han kjempet seg forbi to-tre mann ved dødlinja og la inn. To minutter senere stanget Ben Karamoko inn 2-2 etter en corner.

Han fikk ballen fra Grindheim og sendte den over en sjanseløs Eirik Holmen Johansen i Sandefjord-målet.

Mens Sandefjord ligger helt sist på tabellen, er Haugesund nummer fem.

Neste runde i Eliteserien er ikke før den første helgen i august. Da reiser FKH nordover for å møte Tromsø på Alfheim, mens Sandefjord har bortekamp mot Vålerenga.

Denne gangen var målet av det heldige slaget. Med en skliende fot satte 26-åringen ballen rett på Bråtveit, men ble truffet av returen og så kula trille i nettmaskene. Det var Engbloms femte seriemål for sesongen. Det betyr at han har stått for nesten 40 prosent av Sandefjords scoringer i Eliteserien i år.

Kampen virket å ebbe ut i uavgjort, men i det 90. minutt viste FKH styrke på nok en corner. Denne gangen fikk Christian Grindheim pannen på ballen fra Alexander Stølås. Vertene var ikke ferdigscoret, og tre minutter senere kom også Bruno Leite på scoringslista.

(©NTB)