Menu
Dennis Haugers taktikk fungerte strålende da nordmannen endelig fikk gjennomført et nærmest feilfritt Formel 2-løp. Her fra Bahrain sist helg. Foto: Hassan Ammar / AP / NTB

Haugers taktiske grep ga topplassering og første Formel 2-poeng

Dennis Hauger la en annen løpsplan enn de fleste og ble nummer seks i Saudi-Arabia søndag. Han kunne endelig notere sine første poeng i Formel 2.

Av NTB | 27.03.2022 17:04:28

Sport: Det meste har gått på tverke for Hauger etter debuten på nivået under Formel 1 sist helg. Men i søndagens løp i Jeddah gikk endelig det meste Aurskog-guttens vei.

Hauger kjørte seg opp umiddelbart fra tiende startposisjon og avanserte til 7.-plass før konkurrentene foran ham, som åpnet løpet med soft-dekk, måtte inn i depotet. 19-åringens bil var derimot utstyrt med medium-dekk fra start.

Dermed kunne Hauger forbli lenger på banen. Han tok over ledelsen etter ti runder.

Liam Lawson, som åpnet med femte beste startspor, led samme skjebne som Hauger gjorde i Bahrain sist helg. Newzealenderens dekk løsnet etter sitt depotstopp, og det tvang ham til å bryte løpet.

Hauger gikk ikke inn i depotet før det hadde gått 22 av 27 runder. Utgangen fra depotet var det eneste som ikke var helt optimalt. Nordmannen kjørte ut på 8.-plass.

Med nye soft-dekk avanserte Hauger til 6.-plass før målgang. Det ga ham åtte poeng i Formel 2-sammendraget.

Brasilianske Felipe Drugovich vant løpet etter å ha startet i «pole position».

I lørdagens sprintløp, der de åtte beste kunne sanke inn poeng, så det tidlig bra ut for Hauger. Han startet i beste startspor og forsvarte ledelsen i begynnelsen. Så ble det kaos på den åttende av 20 runder.

Haugers lag Prema og løpslederne mistforsto hverandre etter at sikkerhetsbilen hadde vært inne på banen to ganger på kort tid på grunn av krasj i feltet.

Prema-laget fikk beskjed om at Hauger skulle følge sikkerhetsbilen inn i depotet. På dette tidspunktet var depotet imidlertid stengt, og det oppsto forvirring da Hauger var den eneste føreren som kjørte inn der. Brått var han nede på 12.-plass.

I tillegg fikk Hauger en straff som gjorde at han på ny måtte inn i depotet og vente ti sekunder.

– Jeg skjønner det bare ikke. Hvis dere har fått bekreftet at jeg skulle kjøre inn i pitlane, hvorfor i helvete får vi en straff? spurte Hauger laget sitt. Han havnet til slutt på 17.-plass, sist av dem som fullførte sprintløpet.

Dermed smakte det ekstra godt å sikre 6.-plass i Saudi-Arabia. Hauger slo beste rundetid på sin 25. runde, men Jack Doohan satte dagens bestetid helt mot slutten.

Det gjorde at Hauger ikke kunne plusse på et ekstra poeng på sine åtte han fikk for søndagens plasering. Formel 2 fortsetter om en snau måned i italienske Imola.

18-åringen fra Aurskog vant suverent Formel 3 sist sesong og kan etter hvert ende opp med å bli Norges første Formel 1-fører. Da må han først bevise seg skikkelig i Formel 2.

F2-kalenderen består av 13 løpshelger, som er en dobling av det Hauger kjørte på nivå tre. På øverste nivå, der stjerner som Max Verstappen, Lewis Hamilton og Charles Leclerc kjemper om verdensmestertittelen, er det hele 23 løpshelger.

Det nærmest knirkefrie løpet til Hauger sto i stor kontrast til trøbbelet han hadde vært gjennom i sin første Formel 2-uke.

I tillegg til sprintkaoset gikk det galt for Hauger i hans første hovedløp i Formel 2 sist helg. Der klarte han ikke å fullføre Bahrains Grand Prix etter å ha mistet et hjul i depotet etter et dekkbytte fire runder før slutt.

(©NTB)