Menu
Formel 3-fører Dennis Hauger har VM-tittelen i halvveis i lomma etter nok en seier. Foto: Annika Byrde / NTB

Hauger vant i Nederland – ett skritt nærmere VM-tittelen

Dennis Hauger (18) vant søndagens Formel 3-løp i Nederland fra beste startspor. Han leder overlegent i sammendraget før siste VM-runde i Sotsji om tre uker.

Av NTB | 05.09.2021 11:37:06

Sport: 18-åringen fra Aurskog var aldri truet i søndagens hovedløp i Nederland Grand Prix. Fra beste startposisjon, som følge av kvalifiseringsseier fredag, dundret han inn til sesongen fjerde triumf og økte forspranget i sammendraget.

– Det er åpenbart veldig bra for VM-sammendraget, så jeg er veldig glad. Jeg har aldri kjørt foran så mange mennesker, det gjør det enda morsommere ute på banen, sa Hauger etter seieren.

Nordmannen skjøt ut av startblokkene og opparbeidet seg etter hvert en komfortabel ledelse på den nederlandske asfalten. Halvveis ut i løpet hadde Hauger fått en luke på 2,5 sekunder ned til forfølgerne.

Hauger hadde ingen problemer med å kjøre inn til nok en seier foran Clément Novalak. Alexander Smolyar ble nummer tre, som følge av at Victor Martins ble tildelt en tidsstraff.

Haugers hovedkonkurrent i sammendraget, Jack Doohan, startet i fjerdeposisjon, men tapte én plassering. Han ble likevel nummer fire på grunn av Martins’ straff.

Søndagens resultat betyr at Dennis Hauger står med 193 poeng etter helgen, mens Jack Doohan står med 150. Dermed skiller det 43 poeng før den siste og avgjørende VM-runden i Sotsji. Der kan Hauger avgjøre allerede i det første løpet.

– Jeg vil fortsette å jobbe hardt før Sotsji. Det er ikke over før det er over, så vi må bare fortsette å trykke på, sa 18-åringen.

Helgens runde var den sjette av sju i årets VM. Hauger kom til Nederland som Formel 3-leder og et 25 poengs forsprang på Doohan. De fem første rundene ble kjørt i Spania (Barcelona), Frankrike (La Castellet), Østerrike (Spielberg), Ungarn (Budapest) og Belgia (Spa-Francorchamps).

Den siste VM-runden skulle ha vært i Austin, Texas i USA 22. til 24. oktober. Lørdag kom beskjeden om at runden er flyttet til Sotsji i Russland og skal kjøres 24.–26. september.

(©NTB)