Menu
Dennis Hauger kjørte inn til sin første pallplass i Formel 2 lørdag. Foto: Lise Åserud / NTB

Hauger sikret sin første pallplass i Formel 2

Dennis Hauger kjørte inn til sin første pallplass i Formel 2 under sprintløpet i Italia lørdag. Tredjeplassen ga ham ytterligere seks poeng i VM-sammendraget.

Av NTB | 22.04.2022 18:49:32

Sport: Hauger startet som nummer seks etter at han ble nummer fem i fredagens kvalifisering, og 19-åringen kastet ikke bort noe tid i starten. Allerede etter første sving hadde han klatret opp til tredjeplass.

Banen på Imola er 4,9 kilometer lang, og førerne skulle 25 ganger rundt. Etter at en bil måtte bryte løpet var plutselig nordmannen et stykke bak bilen foran. Bilen foran var lagkamerat i Prema Jehan Daruvala, og han og leder Marcus Armstrong økte til nordmannen. Armstrong fra New Zealand vant til slutt foran Daruvala.

TV-bildene viste underveis at det var en del på Haugers bil som hadde løsnet, men det skapte ikke stå store problemer for nordmannen som sikret pallplassen. Roy Nissany presset nordmannen på de siste rundene, men Hauger holdt unna.

Nordmannen lå på 12.-plass i VM-sammendraget før helgens runde i Italia med åtte poeng. Den summen økte han til 14 med tredjeplassen.

I hovedløpet søndag er det mer poeng å hente. Der starter aurskogingen som femtemann.

(©NTB)

Flere nyheter: