Menu
Dennis Hauger kjørte inn til sin første pallplass i Formel 2 lørdag. Foto: Lise Åserud / NTB

Hauger sikret sin første pallplass i Formel 2: – Et godt steg

Dennis Hauger kjørte inn til sin første pallplass i Formel 2 under sprintløpet i Italia lørdag. Tredjeplassen ga ham ytterligere seks poeng i VM-sammendraget.

Av NTB | 23.04.2022 19:04:42

Sport: Hauger startet som nummer seks etter at han ble nummer fem i fredagens kvalifisering, og 19-åringen kastet ikke bort noe tid i starten. Allerede etter første sving hadde han klatret opp til tredjeplass.

Den holdt han på og sikret både sin og Norges første pallplass på Formel-sportens nest øverste nivå.

– Det var veldig vanskelig å kjøre forbi. Jeg fikk en god start, og deretter var jeg kanskje litt for ivrig. Det er et godt steg fra de tidligere rundene, og forhåpentlig kan vi ta ytterligere steg i morgen, sa Hauger til arrangøren etter løpet.

– Det er en veldig teknisk bane, så det gjelder å være tålmodig. Alt kan skje, men det er viktig å beholde roen, sa nordmannen.

Banen på Imola er 4,9 kilometer lang, og førerne skulle 25 ganger rundt. Etter at en bil måtte bryte løpet var plutselig nordmannen et stykke bak bilen foran.

– Det var slitsomt. Jeg måtte se på den store skjermen hvor Daruvala var siden jeg hadde trøbbel med radiosystemet, sa Armstrong.

TV-bildene viste underveis at det var en del på Haugers bil som hadde løsnet, men det skapte ikke store problemer for nordmannen, som sikret pallplassen.

Roy Nissany presset nordmannen på de siste rundene, men Hauger holdt unna. Nissany var i mål kun fem tideler bak Hauger.

I sprintløpet dagen før ledet han lenge, men en blemme fra laget gjorde at Hauger til slutt endte blant de siste. Søndag slo han tilbake med en femteplass, før han sikret sin første pallplass i Italia.

Nordmannen lå på 12.-plass i VM-sammendraget før helgens runde i Italia med åtte poeng. Den summen økte han til 14 med tredjeplassen, og klatret opp til niendeplass i sammendraget.

I hovedløpet søndag er det mer poeng å hente. Der starter aurskogingen som femtemann.

Bilen foran var lagkamerat i Prema Jehan Daruvala, og han og leder Marcus Armstrong økte til nordmannen. Armstrong fra New Zealand vant til slutt foran Daruvala.

Prema-føreren har hatt mye trøbbel hittil denne sesongen, der hans første poeng kom i den forrige VM-runden i saudiarabiske Jeddah.

(©NTB)