Menu
Dennis Hauger i aksjon på Monaco-banen. Foto: Grand Prix Photo / NTB

Hauger på 7.-plass i Monaco: – Umulig å kjøre forbi

Dennis Hauger fikk en god start i søndagens hovedløp i Monacos Grand Prix, men nordmannen fikk det for tøft med å passere konkurrentene og endte som nummer sju.

Av NTB | 29.05.2022 14:15:54

Sport: Hauger markerte seg umiddelbart med en fantastisk start der han passerte tre biler og klatret til 5.-plassen. 19-åringen fra Aurskog satte også beste rundetid på 11. og 13. runde, kort etter at han hadde byttet dekk, men senere skulle det bli vanskelig å avansere ytterligere på den trange gatebanen i Monaco.

Etter at sikkerhetsbilen var ute på 24. og 25 runde, og feltet samlet seg, ble det så å si ingen endringer blant de åtte-ni beste.

Det ble i alt kjørt 42 runder i søndagens hovedløp. Hauger hadde lenge løpets beste rundetid, men måtte se seg slått da konkurrentene byttet til bedre dekk utover i løpet.

– Jeg fikk en god start, og etter det følte jeg at jeg hadde en god fart. Jeg visste at jeg skulle bytte dekk ganske tidlig, og da jeg kom ut på de hardeste dekkene følte jeg at jeg hadde god rytme, sa Hauger til Viaplay etter løpet.

– Så ble jeg fast i trafikk, og det er bare helt umulig å kjøre forbi her, og spesielt med de erfarne førerne som vet hvor de skal blokkere, fortsatte 19-åringen.

Brasilianeren øker dermed sin ganske solide ledelse i Formel 2-sammendraget. Han har 113 poeng etter de fem første VM-rundene.

Theo Pourchaire (ART) ble nummer to og Juri Vips (Hitech) nummer tre i Monaco. Pourchaire innehar også 2.-plassen i sammendraget, 22 poeng bak Drugovich.

Nordmannen tok søndag seks nye poeng i VM-sammendraget og ligger nå på 12.-plass med 30 poeng. Monaco-helgen alene står for 16 av de, hvilket betyr at nordmannen ser ut til å ha fått opp farten etter en trøblete sesongstart.

Neste Formel 2-løp går også på en gatebane, i Aserbajdsjans hovedstad Baku. Det kjøres om to uker. Der får Hauger og resten av feltet bedre muligheter for forbikjøring.

– Jeg har aldri vært der, men det er mye mer muligheter for å komme seg forbi og flere lange strekker.

MP-føreren Felipe Drugovich startet fremst og klarte å forsvare sin ledelse fra start til mål.

Prema-fører Hauger har hatt en strålende helg på en av motorsportens mest anerkjente baner. Lørdag tok han sin første seier i Formel 2 da han vant sprintløpet.

(©NTB)