Menu
Dennis Hauger avbildet før fredagens Formel 2-kvalifisering nederlandske Zandvoort. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Hauger-opptur i Formel 2 – nummer sju i kvaliken

Dennis Hauger (19) noterte den sjuende raskeste tiden i Formel 2-kvalifiseringen foran helgens løp i Nederland.

Av NTB | 02.09.2022 16:01:40

Sport: Aurskog-gutten får dermed fjerde beste startspor i lørdagens sprintkonkurranse.

F2-reglene sier at startrekkefølgen til det løpet snus på hodet for de ti beste i kvaliken. Det betyr at franske Clément Novalak på 10.-plass kjører ut først. Dagen etter starter bilene hovedløpet etter plasseringene de fikk fredag.

– Det er litt blandede følelser, egentlig. På en side vet jeg at vi kunne vært på tredje, men hele kvalifiseringen var egentlig positiv med at jeg følte meg bedre med bilen. Vi var rasket i sektor én, men i sektor to og tre gikk bakdekkene. Vi var nok litt for optimistiske, sa Hauger til Viaplay.

– Absolutt et positivt steg, konstaterte han.

Det er mange tilskuere på plass i Nederland. Hauger la merke til trykket underveis i kvalifiseringen.

– Det var ekstremt. Det er en spesiell atmosfære på en helg som denne, sa nordmannen.

19-åringen åpnet solid og var blant de fremste, men falt senere noen hakk tilbake. Han greide ikke å holde tritt da flere fikk opp bedre tider. VM-leder Felipe Drugovich kjørte inn til dagens kjappeste tid.

Hauger ligger helt nede på 12.-plass i sammendraget tross to seirer i mai og juni. Han har de siste par månedene hatt mye motgang og vært involvert i flere uhell.

Stallkameraten hans i Prema, Jehan Daruvala, kjørte ut mot slutten av kvaliken. Det ga rødt flagg og en midlertidig kjørestopp.

F2-sesongen går mot slutten. Neste helg er det løp på Monza-banen i Italia, mens siste runde er i Abu Dhabi i november.

Forbikjøringer er vanskelig å få til på banen i Zandvoort. Derfor var det ekstra viktig for Hauger å bli blant kvalifiseringens ti beste og sikre seg et godt utgangspunkt.

– Det har vært tungt mentalt. Det har vært tungt for hele teamet, også for teamkompisen som hadde mange seirer sist sesong. Da er det ting som tyder på at noe ikke fungerer, sa Hauger i forkant av Nederland-løpene.

(©NTB)