Menu
Dennis Hauger ble nummer elleve i Jeddah. Her under løpet i Bahrain sist helg. Foto: Hassan Ammar / AP / NTB

Hauger nummer elleve i Formel 2-kvalifisering

Dennis Hauger kjørte inn til 11.-plassen i kvalifiseringen til helgens Formel 2-konkurranser i saudiarabiske Jeddah. Han løftet seg fra den første treningen.

Av NTB | 24.03.2022 17:34:39

Sport: Hauger hadde 13. beste tid i fredagens trening, og var med det et stykke bak de aller beste. I kvalifiseringen økte han farten på den trange gatebanen og noterte seg for den ellevte beste tiden med 1.41,71.

Det var 1,2 sekunder svakere enn kvalifiseringsvinner Felipe Drugovich fra Brasil.

Kvalifiseringen ble gjennomført til tross for at det pågår en uoversiktlig situasjon med en voldsomm brann på et oljedepot i nærheten av banen. Opprørere fra Jemen har tatt på seg ansvaret for angrepet. Ifølge arrangøren skal ikke helgens løp stå i fare enn så lenge.

Det skal kjøres både Formel 1-treninger og kvalifisering lørdag, mens Saudi-Arabias Grand Prix for både Formel 1 og Formel 2 går søndag.

Han kunne endt på tiendeplass og startet fremst lørdag, men han ble slått i siste sekund av sin australske rival Jack Doohan.

De to hadde flere kamper under fjorårets Formel 3-sesong. Doohan ble toer bak Hauger i VM-sammendraget.

I hovedløpet så han ut til å ende på 7.-plass etter å ha startet helt bakerst, men en tabbe fra mekanikerne gjorde at Hauger mistet et dekk under et depotstopp og måtte bryte.

– Denne helgen handler om å sette det mer sammen og ta det neste steget i F2. La utviklingen fortsette, sa Hauger til NTB foran helgen i Jeddah.

Sprintløpet i Jeddah starter klokken 13.30 norsk tid lørdag.

Hauger vil starte som nummer elleve også i sprintløpet ettersom de øverste ti plassene vendes om. I søndagens hovedløp vil de starte i henhold til rekkefølgen i fredagens kvalifisering.

Nordmannen viste forrige uke sterk løpsfart i den første runden i Bahrain til tross for en svak kvalifisering etter å ha fått kun ett forsøk rundt banen. Han kjørte seg opp flere plasser både i sprintløpet og i hovedløpet, men fikk ikke poeng.

(©NTB)