Menu
Dennis Hauger var involvert i et uhell under hovedløpet i Frankrike søndag. Foto: Grand Prix Photo / NTB

Hauger med nytt uhell: – Klarte så vidt å holde på styret

Formel 2-fører Dennis Hauger var involvert i en tidlig smell under hovedløpet i Frankrike og slet i etterkant med å styre bilen. Han ble til slutt nummer 16.

Av NTB | 24.07.2022 11:20:42

Sport: Hauger startet som nummer 18 og kjørte seg opp tre plasser på den første runden, men helt på slutten av runden var han involvert i en situasjon med David Beckmann og Marcus Armstrong og fikk ødelagt frontvingen.

– Er du seriøs? sa Hauger fulgt av noen sensurerte ord over radioen.

Dermed måtte han inn i depotet og bytte frontvingen samtidig som løpet ble stoppet av sikkerhetsbil. Til slutt kjørte han inn til 16.-plass, noe Hauger tror skyldes skader på bilen.

– Det var to biler foran som kolliderte og det skjedde veldig raskt. Jeg greide ikke å unnvike det og bilen sladdet til høyre. Etter det var det vanskelig, og jeg følte jeg hadde skader på bilen, sa Hauger til Viaplay og fortsatte:

– Jeg hadde grei fart, men etter hvert så føltes det bare helt feil. Jeg klarte så vidt å holde på styret. Det var ekstremt tungt på slutten.

Da sikkerhetsbilen gikk inn avanserte Hauger raskt til 14.-plass, men etter ti runder gikk han inn i depotstoppet for å skifte dekk og ble slynget bak i feltet igjen.

Kun fem runder senere hadde han tatt seg opp til 13.-plass, men han greide ikke avansere ytterligere.

Japanske Ayumu Iwasa vant løpet foran Theo Pourchaire og Frederik Vesti. Alle tre kjører for franske lag på hjemmebane denne helgen. Haugers lagkamerat Jehan Daruvala endte på 7.-plass.

Neste VM-runde kjøres i ungarske Budapest førstkommende helg.

I etterkant av bytte av frontvingen greide han å ta igjen feltet før sikkerhetsbilen kjørte inn igjen. Det gjorde at nordmannen ikke mistet særlig med tid, men han kom ut som nummer 20.

På tampen var håpet om poeng ute og nordmannen skiftet dermed dekk igjen for å få noen gode siste runder. Det gjorde at han endte sist av de som fullførte løpet.

(©NTB)