Menu
Dennis Hauger tok lørdag sin første seier i Formel 2. Foto: Lise Åserud / NTB

Hauger med historisk seier i Monaco: – Endelig

Det norske motorsporttalentet Dennis Hauger noterte seg lørdag for sin første seier i Formel 2. Han vant sprintløpet i Monacos Grand Prix etter rivalens feil.

Av NTB | 28.05.2022 19:01:01

Sport: Hauger er flere ganger blitt felt av uflaks og udyktighet i de første fire løpene av sesongen, men lørdag løsnet det. Han tok sin første seier på Formel-sportens nest øverste nivå. Helgens Grand Prix-runde er Haugers første gang på den ikoniske banen ved den franske rivieraen.

Britiske Jake Hughes startet fra første startposisjon, men den erfarne 27-åringen sto igjen da resten av feltet dro av gårde.

Det sendte Hauger rett i tet, og selv om han måtte holde unna for sikkerhetsbil, kunne han til slutt juble for triumf. Hauger tok sent i april tredjeplassen på sprintløpet i italienske Imola, men kunne lørdag juble øverst på seierspallen.

– Ja! Endelig, gutter. Jeg nøt det virkelig, sa Hauger på radioen like etter målgang.

Prema-lagkamerat Jehan Daruvala (India) ble nummer to, mens britiske Marcus Armstrong (Hitech) tok den siste pallplassen.

Hauger startet fra andre beste startposisjon i Monte Carlo i og med at han ble nummer ni på kvalifiseringen fredag. F2-reglene tilsier at rekkefølgen på start i sprintløpet snus på hodet for de ti beste i kvaliken.

Startposisjonene er spesielt viktig i Monaco, da banen er trang og har få steder det er mulig å kjøre forbi hverandre på.

Sikkerhetsbilen måtte ut etter ti runder da franske Clement Novalak måtte bryte, og feltet ble samlet. Likevel greide nordmannen å holde unna. Han vant til slutt med over fire sekunder.

Formel 2-førerne skal kjøre nytt løp søndag. Da går det viktigste løpet av stabelen og det som gir flest poeng. Der starter Hauger fra niende startposisjon.

Dermed tjener Hauger ti poeng i VM-sammendraget og flytter ham én plass opp til 14.-plass.

Etter Hughes’ uhell, var det dermed «bare» for Hauger å fokusere på å holde seg unna trøbbel resten av løpet, noe 19-åringen fra Aurskog klarte.

(©NTB)

Flere nyheter: