Menu
Dennis Hauger var involvert i en tidlig krasj i Formel 2-løpet på Silverstone. Foto: Grand Prix Photo/ NTB

Hauger kritiserer konkurrenten etter stygg krasj: – Kjører slik hvert løp

Dennis Hauger fikk sitt Formel 2-løp på Silverstone tidlig ødelagt etter en stygg kollisjon med Roy Nissany. Nordmannen slapp unna uten alvorlige skader.

Av NTB | 03.07.2022 12:46:09

Sport: Hendelsen skjedde allerede på den første runden av hovedløpet. Nissany presset Hauger ut av banen, og nordmannen fikk i forbindelse med det ødelagt hjulstillingen på bilen.

Deretter skled Haugers Prema-bil en stund på gresset før han krasjet i Nissany i stor fart da Dams-føreren skulle svinge til venstre. Bilen til Hauger «klatret» deretter opp på bilen til Nissany og var i luften en kort periode.

– Jeg visste at det kom til å smelle. Jeg forberedte meg på det, sa Hauger til Viaplay etter løpet.

Han kunne også opplyse at han var OK, og at han slapp unna med litt svimmelhet. Bilene har en sensor som måler G-krefter, og hvis den når opp til et spesifikt nivå må førerne inn til en obligatorisk helsesjekk.

– Jeg ble bare litt svimmel. Sensoren «kicket» inn, og det var derfor jeg måtte på sjekk. Jeg er fortsatt litt svimmel så jeg har ikke rukket å tenke så mye enda, men vi må se over helgen å prøve å nullstille, sa Hauger.

Allerede neste helg venter en VM-runde i Østerrike.

– Han kjører slik hvert løp og har kjørt folk av banen flere ganger. Kjørestilen hans er som en fireåring, og jeg håper dommerne tar tak i det, fortsatte nordmannen.

Nissany mener at det så mer dramatisk ut enn det var.

– Det hadde et uheldig utfall. Vi må se hva som skjedde. Jeg må beklage både til meg selv og Dennis for at vi endte opp slik, men det er racing. Selv om det ser dramatisk ut fra utsiden, så er alle her for å kjempe om posisjonene, sa israeleren.

Først vant han sprintløpet i Monaco før han vant hovedløpet i Baku.

Nordmannen ga seg selv et tøft utgangspunkt da han ble nummer 13 på kvalifiseringen, og lørdag falt han to plasser i sprintløpet og ble nummer 15.

Amerikanske Logan Sargeant vant løpet, med Theo Pourchaire (Frankrike) og Liam Lawson (New Zealand) på plassene bak.

Samtidig kritiserte han Nissany, som har vært involvert i flere hendelser i løpet av sesongen.

Hauger startet langt bak søndag og hadde ikke avansert noe før uhellet med Nissany inntraff. Hauger har til tider vært veldig uheldig i starten av Formel 2-sesongen, men i de to siste rundene har han tatt sine to første seirer i Formel 2-mesterskapet.

(©NTB)