Menu
Dennis Hauger måtte bryte sprintløpet i Baku etter en krasj i veggen. Foto: Lise Åserud / NTB

Hauger-krasj i Baku: – Prøvde å pushe det litt ekstra

Formel 2-føreren Dennis Hauger måtte gi seg midtveis i sprintløpet i aserbajdsjanske Baku etter en krasj i veggen. Nordmannen kom seg uskadd fra hendelsen.

Av NTB | 11.06.2022 13:15:59

Sport: Uhellet skjedde på den 14. runden. Han kjempet med franske Theo Pourchaire om niendeplassen da han bremset for sent i en sving.

Det førte til at Prema-bilen gled inn i veggen da han ikke greide svingen. Han kom seg i etterkant ut av bilen uskadd.

– Jeg følte at farten var ganske grei. Jeg tapte mye i starten, men så kjørte vi oss ganske godt oppover og fant en god rytme. Det er første løpet mitt her, og jeg prøvde kanskje å pushe det litt ekstra inn i innbremsingen som gjorde at det låste seg opp i det møkkete partiet, sa Hauger til Viaplay.

– Utrolig kjipt, men vi tapte for mye tid i starten. Det er en lærdom. Til syvende og sist vet jeg at jeg har god fart, konstaterte han.

Pourchaire var hard mot 19-åringen på sin lagradio i etterkant.

– For en dum idiot. Jeg var så redd. Jeg trodde han kom til å krasje inn i meg, lød det fra den franske ART-føreren.

Hauger har vært uheldig flere ganger i løpet av sin korte Formel 2-karriere. Han har tidligere denne sesongen måtte bukke under for både uhell og dårlig kommunikasjon med laget.

Det er kun de åtte beste som får poeng i sprintløpet, og Hauger måtte dermed uansett avansere noen plasser om han skulle ha mulighet for ytterligere poeng i VM-sammendraget. Han hadde løpets raskeste rundetid da han måtte bryte.

Forstillingen på bilen hans fikk seg en smell, men det er ventet at det vil være i orden til søndagens hovedløp.

Der starter Hauger fra tredje startposisjon og skal kjempe om sin første seier i et hovedløp. Nordmannen gikk i Monaco til topps i sprintløpet, men det gir ikke like mange poeng som triumf i hovedløpet.

– For et løp. jeg kan ikke forstå hva jeg nettopp gjorde. Jeg er så glad, sa han.

Det var flere uhell i løpet, noe som førte til at det ble avsluttet med doble gule flagg etter at Calan Williams hadde gått i veggen.

Fredag leverte Hauger en sterk kvalifisering da ha ble nummer tre. Dermed startet han som nummer åtte i sprintløpet. Der mistet han fort noen plasser, men tok seg tilbake til tiendeplass før det gikk galt.

Danske Frederik Vesti vant løpet og tok med det sin første seier i Formel 2. Han tok i likhet med Hauger overgangen fra Formel 3 foran årets sesong.

(©NTB)

Flere nyheter: