Menu
Dennis Hauger og hans team er klar for en ny sesong. Foto: Terje Pedersen / NTB

Hauger klar for heftig rotterace i formel 2: – Lever godt med forventningspresset

Dennis Hauger er forberedt på at møtet med formel 2-sirkuset blir særdeles krevende. En dobling av antall løp gjør sesongen ekstra heftig.

Av NTB | 19.01.2022 11:06:57

Sport: Onsdag presenterte den ferske formel 3-mesteren planene for den kommende sesongen for NTB og en rekke andre medier.

– Det blir bokstavelig talt et vanvittig race, mot enda mer rutinerte konkurrenter. Antallet løpshelger er doblet, fra sju i fjor til 14 i år. Alt er heftigere i formel 2, sier Hauger.

– Topphastigheten er høyere, med 335 km/t, og det kreves helt andre kjøreteknikker, dekk, dekkstrategier, innstillinger og justeringer underveis. Men jeg fikser det, de første testene i Abu Dhabi før jul gikk veldig bra, fortsetter han.

Hauger drømmer om å bli tidenes første norske formel 1-fører. Han er allerede på god vei ved å sikre seg plass i formel 2-sirkuset den kommende sesongen.

20. mars går starten i Bahrain.

– Jeg lever godt med forventningspresset, og har selvfølgelig som hovedmål å ta det neste steget opp i formel 1 så raskt som mulig. Men jeg har ikke dårlig tid, er fortsatt en av de aller yngste i F2, sier Hauger.

– Hvis den nye bilen fungerer, og teamet rundt meg lykkes med detaljene, er det kun opp til meg å holde hodet kaldt og sette sammen alle brikkene, slik jeg klarte i fjor. Da er det lov å sikte høyt og drømme stort, fortsetter han.

Finansieringen av formel 2-satsing er nesten i mål. Budsjettrammen er på 21 millioner kroner. Premiepengene fra fjorårets VM-seier i Formel 3–300.000 euro, rundt tre millioner norske kroner er pløyd rett inn i årets satsing.

(©NTB)

Flere nyheter: