Menu
Dennis Hauger ble nummer elleve i Jeddah. Her under løpet i Bahrain sist helg. Foto: Hassan Ammar / AP / NTB

Hauger gikk tom for bensin i Formel 2-kvalik

Dennis Hauger lå godt an, men drivstofftrøbbel førte til at han ikke fikk kjørt siste del av Formel 2-kvalifiseringen i Saudi-Arabia. Han endte på 11.-plass.

Av NTB | 25.03.2022 19:04:31

Sport: Motorsportalentet fra Aurskog var på 6.-plass og i ferd med å gjøre en god runde da det røde flagget kom opp og stoppet kjøringen på banen i Jeddah.

Deretter skulle det vise seg at Hauger ikke hadde nok bensin på tanken til å kjøre de resterende fem minuttene av kvalifiseringen. Fra pitlane så han den ene bilen etter den andre dytte ham nedover resultatlistene.

Forholdene for raske tider var best på tampen etter at solen hadde gått ned.

– Det er en utfordrende bane, og godt er det å se at jeg raskt leverte gode tider, men surt at jeg ikke fikk fullført den siste økten, sier Hauger i en kommentar om fredagens opplevelse.

Tidligere på dagen var han nummer 13 på trening. Hauger var i kvalifiseringen 1,2 sekunder svakere enn vinner Felipe Drugovich fra Brasil.

F2-kvaliken ble gjennomført til tross for at det var en uoversiktlig situasjon med en voldsom brann på et oljedepot i nærheten av banen. Opprørere fra Jemen har tatt på seg ansvaret for angrepet. Ifølge arrangøren skal ikke helgens løp stå i fare enn så lenge.

Det skal kjøres både Formel 1-treninger og kvalifisering lørdag, mens Saudi-Arabias Grand Prix for både Formel 1 og Formel 2 går søndag.

Han kunne endt på tiendeplass og startet fremst lørdag, men han ble slått i siste sekund av sin australske rival Jack Doohan.

De to hadde flere kamper under fjorårets Formel 3-sesong. Doohan ble toer bak Hauger i VM-sammendraget.

I hovedløpet så han ut til å ende på 7.-plass etter å ha startet helt bakerst, men en tabbe fra mekanikerne gjorde at Hauger mistet et dekk under et depotstopp og måtte bryte.

– Denne helgen handler om å sette det mer sammen og ta det neste steget i F2. La utviklingen fortsette, sa Hauger til NTB foran helgen i Jeddah.

Sprintløpet i Jeddah starter klokken 13.30 norsk tid lørdag.

Hauger vil starte som nummer elleve også i sprintløpet ettersom de øverste ti plassene vendes om. I søndagens hovedløp vil de starte i henhold til rekkefølgen i fredagens kvalifisering.

Nordmannen viste forrige uke sterk løpsfart i den første runden i Bahrain til tross for en svak kvalifisering etter å ha fått kun ett forsøk rundt banen. Han kjørte seg opp flere plasser både i sprintløpet og i hovedløpet, men fikk ikke poeng.

(©NTB)