Menu
Dennis Hauger og hans team holder pressekonferanse for å presentere satsingen på årets Formel 2-sesong, der Hauger skal kjøre for det italienske laget Prema Racing. Foto: Terje Pedersen/ NTB

Hauger fikk ødelagt Formel 2-løpet sitt med dårlig hjulbytte – måtte bryte

Dennis Hauger fullførte ikke Bahrain Grand Prix i Formel 2 etter å ha mistet et hjul i depotet under etter dekkbytte. Det skjedde fire runder før slutt.

Av NTB | 20.03.2022 13:04:35

Sport: Han fortalte at han hadde fått grønt lys, men hjulet var ikke festet skikkelig og falt av da nordmannen var på vei ut på banen igjen. Han lå på en niendeplass som ville gitt to VM-poeng da uhellet skjedde.

Hauger slet også innledningsvis med problemer med bilen på oppvarmingsrunden. Dermed måtte han starte fra pitlane og ikke fra 15. startposisjon som han kvalifiserte seg til.

Han kjørte seg framover i feltet, og etter elleve runder hadde nordmannen tatt seg opp til 14.-plassen av de 22 startende bilene. Etter halvkjørt distanse var han nummer elleve og klatret opp til tiendeplass på den neste runden.

Med ti runder igjen hadde han tatt seg opp til åttendeplassen som gir VM-poeng. Han måtte så slippe japanske Ayumu Iwasa forbi seg.

Det var en del dramatikk underveis ved siden av problemene til Hauge på oppvarmingsrunden. Jüri Vips var i ledelse, men fikk problemer da en av mekanikerne ikke klarte å feste hjulet skikkelig. Australske Jack Doohan fikk ødelagt frontvingen på bilen og måtte i depotet for å bytte.

Fire runder før slutt var det et uhell lenger nede i feltet. En bil ble stående på tvers i banen, og en sikkerhetsbil måtte ut på banen. Hauges lag Prema valgte å kalle nordmannen inn til et dekkbytte. Det fatale skjedde da mekanikeren ikke fikk festet hjulet skikkelig. Hjulet falt av da nordmannen var på vei ut på banen igjen.

Seireren gikk til franske Theo Pourchaire som vant foran Liam Lawson fra New Zealand. Tredjeplassen gikk til Jüri Vips fra Estland.

Hauger har vært en del av Red Bull-akademiet siden høsten 2017, men kjører for Prema. Det gjorde han også i 2021.

I fjor vant Hauger suverent Formel 3-mesterskapet. Lenge ble det hvisket om hans talent, men nå snakkes det høyt om Aurskog-guttens sjanser til å greie det «umulige» og bli Norges første Formel 1-fører.

F2-kalenderen består av 13 løpshelger. Det er en dobling av det Hauger kjørte på nivå tre. Etter de to første løpene i Bahrain, forflytter sirkuset seg til Saudi-Arabia. Der skal det kjøres nye to runder.

(©NTB)

Flere nyheter: