Menu
Formel 2-fører Dennis Hauger holdt pressekonferanse om valg av team på Harald Huysman Karting. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Hauger bytter lag – skal kjøre for MP Motorsport i Formel 2 neste sesong

Dennis Hauger (19) forlater Prema og slutter seg til MP Motorsport foran neste års Formel 2-sesong.

Av NTB | 04.11.2022 10:21:19

Sport: Aurskog-gutten kutter båndene med Prema etter et ustabilt debutår på nest øverste Formel-nivå. Fredag bekreftet han at det blir et nytt lag på ham fra 2023.

Valget falt til slutt på MP Motorsport. Det er laget som har årets Formel 2-mester denne sesongen, brasilianeren Felipe Drugovich.

Neste sesong blir Drugovich reservefører for Aston Martin i Formel 1. Inn kommer altså Hauger.

– Det er et team som holder til i Holland og som vant mesterskapet i år. Det er en hyggelig og god atmosfære i det teamet. Det er et team som virker å se bra ut for meg. Det blir spennende å se etter sesongavslutningen i Abu Dhabi, der vi får en tre dagers test, sa Hauger.

Han var videre tydelig på at målet neste sesong er å vinne VM.

– MP Motorsport er som Dennis sier et hyggelig team med bra mennesker. Det er bra ingeniører i teamet, som har en historie fra toppteamene. Det er eid av en nederlandsk milliardær som har drevet kartongfabrikker. De har god økonomi, sa han.

– De har ikke gjort det så bra tidligere, men de er i ferd med å bli et sterkt og anerkjent team. Så er det selvsagt alltid litt russisk rulett hvem man skal kjøre for. Det har vært veldig vanskelig, fortsatte han.

Huysmann bekrefter at fem team har vært inne i bildet den siste tiden. Et par av dem har presset på hardt for å sikre seg nordmannen.

Hauger vant to løp på forsommeren, men feil fra laget og ham selv har ofte ødelagt jakten på flere topplasseringer. Han ligger på 11.-plass sammenlagt før sesongavslutningen i Abu Dhabi 18. til 20. november.

Prema-laget dominerte Formel 2 både i 2020 og 2021. Da ble det seier konstruktørmesterskapet og VM-tittel til Mick Schumacher og Oscar Piastri. Denne sesongen har det gått tyngre.

Hauger-manager Harald Huysmann har sto tro på at valget er det rette.

I flere år har Hauger vært en del av Red Bulls akademi, men storlaget får ikke kjøre med eget team i Formel 2. I fjor vant han F3-mesterskapet overbevisende som Prema-fører, men samarbeidet har ikke fungert like godt etter opprykket.

(©NTB)

Flere nyheter: