reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Lars Haugen spilte sitt siste VM i Herning i 2018. Nå er han klar for Manglerud Star. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Haugen tilbake til norsk hockey og MS

Ishockeykeeperen Lars Haugen er blitt enig med Manglerud Star om kontrakt. Dermed er han tilbake i klubben hvor karrieren skjøt fart i 2010, melder Dagsavisen.

Av NTB | 26.04.2020 16:32:24

Sport: – Jeg gleder meg veldig til å spille i Norge og for MS igjen. Jeg har gode minner fra sist. Da kom jeg rundt juletider, og vi hadde det veldig gøy. Vi misset sluttspillplassen med minst mulig margin, men det var mye positivt, og jeg lærte masse av den erfaringen, sier 33 år gamle Haugen til mshockeyelite.no

Lars Haugen kom til Manglerud Star på lån fra Lørenskog midtveis i sesongen 2010 og viste tidlig sitt store talent. Han var med i landslagstroppen til VM i Slovakia i 2011, og han var mannen som nærmest alene stoppet Sverige da Norge slo svenskene for første gang på flere tiår. Norge gikk også videre til kvartfinalen i det mesterskapet.

– Det føles veldig bra. Nå har det vært ni sesonger ute, og det skal bli deilig å bli igjen etter sommeren. Familien er jo det viktigste, og så sto jo nå huset klart i tillegg. Da ble det en ganske naturlig tid å dra hjem på, sier Haugen til TV 2.

Etter VM fikk 33-åringen kontrakt med hviterussiske Minsk. Etter fire sesonger i russisk hockey og KHL gikk turen til Färjestad. De to siste sesongene har han spilt for Klagenfurt i Østerrike.

Haugen har ikke vært med på landslaget på en stund og meldte forfall til VM i Slovakia i fjor. Han siste landskamper kom i VM i Danmark for snart to år siden.

(©NTB)

Flere nyheter: