Menu
Sampdoria-spiller Morten Thorsby i løpsduell med Milans Alexis Saelemaekers i søndagens italienske seriekamp. Foto: Tano Pecorano, LaPresse via AP / NTB

Hauge-seier i norsk duell mot Thorsby – Milan fortsatt alene på topp

Ett mål i hver omgang ga Milan 2-1-seier i bortekampen mot Sampdoria. Dermed har serielederen fortsatt fem poengs luke på tabelltopp.

Av NTB | 06.12.2020 22:53:04

Sport: Morten Thorsby var mer involvert for Sampdoria enn innbytter Jens Petter Hauge for Milan, men det var sistnevnte som kunne juble etter kampen. Han kom inn ved pause og var sterkt delaktig i 2-0-målet.

Den tidligere Glimt-stjernen la ut på et dribleraid på kant og slo en fin stikker til Ante Rebic. Kroaten slo skrått ut i feltet, der innbytter Samuel Castillejo scoret med sin første berøring. Det målet ble avgjørende, ettersom Albin Ekdal reduserte på et hjørnespark i det 82. minutt.

1-0-målet kom like før sidebytte, da Theo Hernandez nikket mot mål på et innlegg fra Sandro Tonali. Sampdoria-forsvarer Jakub Jankto hoppet opp med hånden i været, og ballen traff den fra kort hold. Franck Kessie var sikker fra straffemerket.

Thorsby spilte fra start for hjemmelaget og var stadig farlig frampå i feltet der han med sin fysikk satte Milan-forsvaret på prøver. En gang ropte nordmannen høyt på straffe da ballen traff Mattea Gabbia i overarmen, men dommeren ville ikke høre.

Det var Sampdoria som presset på mot slutten av kampen, og på overtid hadde Ekdal en stor sjanse til å utligne til 2-2, men hans hodestøt fra god posisjon gikk utenfor.

Milan er fem poeng foran Inter, seks foran Napoli og Juventus. De tre forfølgerne vant også i helgen.

Sampdoria-stopper Lorenzo Tonelli markerte seg i begge ender av banen. Først tvang han Gianluigi Donnarumma til en god redning med et hodestøt fra kort hold, deretter klarerte han på selve mållinjen da Milan-spiss Rebic kjempet ballen forbi keeper.

I det 69. minutt, da det fortsatt sto 0-1, vant Thorsby i lufta på et innlegg fra Antonio Candreva, men greide ikke å styre headingen under tverrliggeren.

(©NTB)

Flere nyheter: