reklame for Sheiken Bowling
Menu
Jens Petter Hauge bytter ut U-21-landslagets drakt med A-lagets. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Hauge inne i Lagerbäck-varmen – kan debutere mot Serbia

Bodø/Glimts Jens Petter Hauge er inne i Lars Lagerbäcks landslagstropp før Serbia-kampen neste torsdag. Martin Ødegaard gjør comeback etter knetrøbbel.

Av NTB | 28.09.2020 11:22:57

Sport: Hauge har vært en av Eliteserien-høstens store profiler. Han var en av banens aller beste (en målgivende pasning og en scoring) i Glimts bortetap (2–3) mot Milan i europaligakvalifiseringen forrige uke.

Det bidro til å overbevise Lagerbäck. Den svenske veterantreneren har sett de aller fleste Glimt-kampene i høst.

– Det som gjør ham ekstra interessant, er den spillertypen han er. Han har x-faktor, og slike typer har vi ikke mange av i troppen. Det føles som om dette er rett tidspunkt å ta han ut. Han er også kvalifisert, sier landslagssjefen.

Hauge fyller snart 21 år og har totalt 46 aldersbestemte landskamper, men ingen for A-laget.

Martin Ødegaard meldte forfall til september-kampene etter en vrien periode med jumper knee-skade. Disse problemene synes nå å være under kontroll.

Ødegaard har startet begge Real Madrids seriekamper i høst, men ble byttet ut ved pause mot Betis lørdag.

André Hansen er tilbake på keeperplass i landslagstroppen etter å ha vært ute med skade sist. Han utgjør trioen sammen med Ørjan Håskjold Nyland og Rune Almenning Jarstein.

Inne i troppen er også Coventry-proffen Leo Skiri Østigård. Han får selskap i forsvarsleddet av blant andre Sigurd Rosted og Stefan Strandberg,

Lagerbäck har et uvanlig tett kampprogram foran seg. Allerede søndag 11. oktober venter Romania. Onsdagen etter er Nord-Irland motstander. Begge disse hjemmeoppgjørene inngår i Uefas nasjonsliga.

Her har Norge tre poeng etter de to første kampene. Det ble tap mot Østerrike og seier over Nord-Irland.

Landslagssjef Lars Lagerbäck har tatt ut 26 spillere i troppen. Det har sammenheng med at Norge skal spille tre kamper i den kommende samlingen.

Norge møter Serbia hjemme i EM-omspillets semifinale torsdag neste uke. Blir det norsk seier, venter «finale» om EM-billett mot Skottland eller Israel 12. november. Også den kampen er lagt til Ullevaal stadion.

(©NTB)

Flere nyheter: