reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
SKAL LÆRE BORT ØVELSENE: Det er åtte- og niåringer fra Åkra som har vært med på å lage videoer av alle øvelsene som nå skal gjennomføres av 15 skoler på Haugalandet.

Haugalandet utvalgt av Norges Håndballforbund

Hele 15 skoler på Haugalandet vil være med å kaste ball i gymmen. Haugalandet er nemlig utvalgt av Norges Håndballforbund til å være først med et nytt prosjekt.

Av Egil M Solberg | 11.09.2020 10:05:52

Skoleprosjekt: Det er åtte- og niåringer fra Åkra som har vært med på å lage videoer av alle øvelsene som nå skal gjennomføres av 15 skoler på Haugalandet.

Fra og med mandag vil skolegårdene og gymtimene på Haugalandet fylles opp med
unge ballkastere.

De skal nemlig teste ut Norges Håndballforbunds nye undervisningsopplegg for kroppsøvingslærere.

Haugalendingene får være først ute med å prøve ut det som skal bli et opplegg for hele landet neste år.

– Opplegget består av ferdig undervisningsopplegg, øvelser og ikke minst håndballer til klassene. En av utfordringene for skoler og kroppsøvingslærere er å ha nok utstyr og tilpasset øvingsopplegg for håndball.

– Det gjør vi nå noe med og responsen har vært overveldende. At 15 skoler ville være med viser behovet, sier prosjektleder Alexander Østevik i Norges Håndballforbund, Region Sørvest.

«Kast ballen»-prosjektet er initiert av sponsorene til Norges Håndballforbund. Prosjektet skal sørge for at enda flere barn får gleden av å leke med ball når de er på skolen.

– Vi valgte oss ut Haugalandet fordi dette er et område med en økende interesse for håndball blant barn og unge, og hvor man også tidligere har vært gode til å engasjere skoler og barn i håndballaktiviteter. Derfor var det perfekt å kaste i gang prosjektet nettopp her, sier han.

De neste to ukene skal skolene i regionen kaste så mye ball som mulig. 500 håndballer er delt ut til skolene som deltar, og i tillegg får de tilgang til videoer som viser hvordan hver øvelse i undervisningsopplegget skal gjøres.

– Videoer av hele 21 øvelser er filmet i Åkrahallen med hjelp fra lokale åtte- og niåringer. Videoene skal sørge for at alle kroppsøvingslærere enkelt skal kunne forstå og forklare hvordan øvelsene skal gjennomføres. På en måte kan man si at det er Åkra-elevene som kommer til å lære bort øvelsene til Norges lærere, forteller Østevik.

Tredjeklasse-elevene ved de 15 skolene i regionen deltar også i en konkurranse som skal kåre hvem som er mest aktiv med ball i friminuttene.

Disse 15 skolene deltar på «Kast ballen»-prosjektet:

– Sevland Skole, Åkrehamn
– Ådland Skole, Åkrehamn
– Avaldsnes Skole, Avaldsnes
– Håvik Skole, Håvik
– Grindhaug Skole, Åkrehamn
– Kopervik Skole, Kopervik
– Solvang Skole, Haugesund
– Austrheim Skole, Haugesund
– Åkra Skole, Åkrehamn
– Mykje Skole, Vormedal
– Skåredalen Skole, Haugesund
– Norheim Skole, Karmsund
– Eide Skole, Kopervik
– Veavågen Skole, Veavågen
– Gard Skole, Haugesund

Flere nyheter: