Menu
Mikkel Hansen (til venstre) og Sander Sagosen kommer ikke til å juble sammen i PSG-drakt i mesterligasluttspillet i desember. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Hastevedtak sikrer Sagosen mesterligaplass

En midlertidig regelendring fra Det europeiske håndballforbundet (EHF) gjør at Sander Sagosen er klarert for spill med Kiel i Champions League i desember.

Av NTB | 02.05.2020 10:02:32

Sport: Sagosens Paris St. Germain (Frankrike) har kvalifisert seg for miniturneringen som spilles i romjula. Det samme gjelder Sagosens kommende arbeidsgiver Kiel (Tyskland).

EHF vedtok nylig en ny foreløpig regel som gjør at spillere kan delta for to klubber i samme sesong i mesterligaen. Bakgrunnen er den spesielle situasjonen viruspandemien har satt også håndballen i.

Vedtaket gjør at Sagosen er klar for å spille Final4-sluttspillet i Köln for Kiel. Sagosen bytter klubb til sommeren. Det er ikke foretatt noen trekning av semifinale i mesterliga-avslutningen, men det kan fort ende med PSG mot Kiel i en av disse.

– Jeg er litt sjokkert. Det blir megamerkelig å skulle hoppe inn i finalehelgen midt i en annen sesong, bare for å få turneringen gjennomført. Dette er en bedriten beslutning i min verden, sa Sagosen til dansk TV 2 Sport.

Den norske storstjernen er ikke alene om å kunne møte klubben han skjøt til sluttspillet.

EHF valgte å skrote de resterende kampene i mesterligaen og gi fire klubber plass i Final4-arrangementet. De to andre er Barca (Spania) og Veszprém (Ungarn).

Kent Robin Tønnesen er under kontrakt med Veszprém fram til sommeren 2021. Han har vært ute av spill (avrevet akillessene) i lang tid, men bør være i slag til sluttspillet om han ikke pådrar seg nye helsemessige problemer.

(©NTB)

Flere nyheter: