Menu
Kathrine Rolsted Harsem tok gullet på skiathlon torsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB

Harsem tok NM-gull etter sekunddrama: – Tenker på OL

Kathrine Rolsted Harsem (33) tok seieren på 15 kilometer skiathlon i langrenn-NM torsdag. I etterkant avslørte hun at hun tenker på deltakelse i OL i 2026.

Av NTB | 07.04.2022 11:19:49

Sport: Med én kilometer igjen ledet Magni Smedås, men både Kathrine Rolsted Harsem, Ragnhild Haga og Maren Wangensteen lå tett bak.

Dermed måtte løpet avgjøres på oppløpet, der Harsem var sterkest i spurten og sikret sitt sjette NM-gull. Meråker-løperen har i alt 16 medaljer fra NM.

– De aller beste ikke er her, men når de ikke er her, så er de ikke her. Da er det veldig gøy at jeg viser at jeg har noe i gamet å gjøre. Jeg kan ikke forvente å være på mitt beste nå, så det faktisk å klare å være best i dag, betyr veldig mye med tanke på den vinteren jeg har hatt, sa Harsem til NTB etter løpet.

Haga tok sølvet, mens Smedås tok bronsen. Haga var i mål like bak Harsem, mens Smedås gled inn som nummer tre i det som var en tett duell om medaljene.

Myhre og Wangensteen kjempet i etterkant om å ta teten i løpet, men bak dem ville ingen slippe. Det skilte kun 2,7 sekunder ned til åttendeplass og Margrethe Bergane med drøyt tre kilometer igjen.

I etterkant ble det noe strekk i feltet, men helt i front var det fortsatt tett før til Harsem til slutt kunne juble for gull.

– Jeg hadde ikke stilt til start om det var vondt. Jeg kjenner at jeg totalt blir veldig sliten av å gå skirenn, sa hun om skaden.

Hun har satt seg klare mål for de kommende årene.

– Jeg har et klart mål om Planica neste år og har allerede begynt å tenke på at jeg vil gå OL i 2026.

Wangensteen ledet feltet ut fra skibytte, men tett bak lå flere sterke løpere. Wangensteen holdt på ledelsen også ved neste passering, men deretter fikk Julie Myhre og resten av feltet opp farten.

Etter løpet snakket hun om fremtiden. Hun fortalte at hun har slitt med prolaps i ryggen den siste tiden.

(©NTB)