Menu
Harry Kane i aksjon i seriekampen mot Southampton der han pådro seg en alvorlig hamstringskade. Nå er det klart at han må opereres, og han ventes ikke tilbake i trening før i april. Foto: Mark Kerton, PA via AP / NTB scanpix

Harry Kane må opereres, ute til april

Tottenham må greie seg uten stjernespissen Harry Kane iallfall til april. Han må opereres for sin hamstringskade, opplyste klubben torsdag.

Av NTB | 09.01.2020 18:39:42

Sport: Kane pådro seg skaden i Premier League-kampen mot Southampton 1. nyttårsdag, og etter grundige undersøkelser har klubbens medisinske apparat nå konkludert med at en operasjon er nødvendig.

Klubben opplyser på sitt nettsted at hamstringskaden er så alvorlig at han selv uten operasjon neppe ville vært tilbake i trening før i april.

– Harry er etter min mening uerstattelig, sa Tottenham-manager José Mourinho etter at Kane ble skadd.

Laget har slitt den siste tiden og vunnet bare en av sine fem siste kamper i ulike turneringer. I Premier League er laget på 6.-plass med seks poeng opp til den viktige fjerdeplassen.

Kane mister mange viktige kamper, deriblant åttedelsfinalene mot Leipzig i mesterligaen og seriekamper mot blant andre Liverpool, Manchester City, Chelsea og Manchester United.

Tapet av Kane er ikke bare et tungt slag for Tottenham. England må også greie seg uten sin lagkaptein i EM-oppkjøringskampene mot Italia og Danmark i mars.

Kane har scoret 27 mål på 31 kamper for klubb og landslag denne sesongen.

(©NTB)

Flere nyheter: