Menu
Jon Dahl Tomasson (til høyre) blir ny trener for Malmö FF. Han kommer fra jobben som assistenttrener for det danske fotballandslaget, der Åge Hareide er hovedtrener. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Hareides assistent tar over Malmö: – Åge er glad på mine vegne

Jon Dahl Tomasson (43) erstatter Uwe Rösler som trener for svenske Malmö FF. Dermed mister Åge Hareide sin assistent på det danske landslaget.

Av NTB | 05.01.2020 12:54:41

Sport: Det ble kjent på en pressekonferanse søndag.

Tomasson, som blant annet har spilt for Feyenoord og Milan, kommer fra jobben som Danmarks assistenttrener. Åge Hareide er landslagssjef for Danmark, og nå tar Tomasson over Hareides gamle jobb som Malmö-sjef.

– Jeg er stolt over å få jobbe med en klubb som Malmö FF. Her finnes fantastisk historie og engasjerte supportere, og man kjemper med FC København om å være best i Norden, sier Tomasson til klubbens hjemmeside.

– Vi er fornøyde med den gode dialogen med det danske fotballforbundet som har gjort det mulig for Jon å forlate sin jobb som assistenttrener for Danmark et halvt år før kontrakten går ut, sier Malmös klubbdirektør Niclas Carlnén.

– Dette var en unik mulighet, og jeg er glad for at DBU (Danmarks fotballforbund) lar meg gå. Takk for det, sier Tomasson.

43-åringen har tidligere vært hovedtrener for nederlandske Excelsior og Roda, samt vært assistent i Vitesse.

Det danske fotballforbundet skriver på sin hjemmeside at Hareide ønsker Tomasson lykke til i Malmö. Nordmannen skal selv velge ut sin nye assistent.

– Malmö FF er en fantastisk klubb, og jeg håper at Jon får en bra og spennende tid i klubben. Vi har hatt et veldig bra samarbeid på herrelandslaget, og jeg er stolt over at Jon nå blir hovedtrener i en skandinavisk storklubb, sier Hareide.

– Åge er glad på mine vegne selv om han gjerne skulle sett at jeg fortsatte til etter sommeren. Heldigvis var det stor forståelse fra både ham og DBU, som ikke ville stikke kjepper i hjulene for meg, sier Tomasson.

I desember valgte Malmö å avslutte samarbeidet med Rösler etter halvannet år med tyskeren som hovedtrener. Malmö endte på sølvplass i Allsvenskan forrige sesong etter en dramatisk innspurt. Håpet om gull levde helt inn i siste serierunde.

Hareide og Tomassons kontrakt med det danske landslaget går opprinnelig ut etter EM, og det har lenge vært klart at de to ikke får fornyet tillit. Kasper Hjulmand tar over Hareides jobb og får med seg Morten Wieghorst som assistent.

(©NTB)

Flere nyheter: