Menu
Åge Hareide leder Danmark mot Norge i fotballandskamp i juni. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Hareide valgte Norge på grunn av likhetene med Finland

Åge Hareides Danmark får besøk av Norge til A-landskamp 1. juni. Det kan bli starten på EM-oppkjøringen for begge lag.

Av NTB | 04.02.2020 09:16:02

Sport: Hareide «gleder seg stort» til å møte Norge, og sier at motstanderen er valgt på grunn av likhetene med Finland, som Danmark møter i den første av tre gruppespillkamper i mesterskapet.

– Det er riktig bra å få kampen på plass. Det har vært viktig for oss å finne en treningsmotstander som ligner de vi skal møte i EM. Og da var Norge et godt bud. Det norske landslaget har mange gode spillere, og det gleder meg derfor å møte et kompetent landslag i opptakten til EM, sier Hareide i en uttalelse fra det danske fotballforbundet.

Norge kan kvalifisere seg til EM med seier over Serbia, for deretter å beseire Skottland eller Israel. Oppgjørene spilles i Oslo i mars og inngår i Uefas nasjonsliga.

Danmark-kampen spilles mandag 1. juni, som er 2. pinsedag. Den spilles i Danmark, men det er foreløpig ikke klart hvor, annet enn at det ikke blir i Parken, som Uefa på det tidspunkt har lagt beslag på siden flere EM-kamper skal spilles der.

– Det mangler noen detaljer rundt arena, men det blir uansett en interessant kamp mellom to naboer, sier fotballforbundets generalsekretær Pål Bjerketvedt i en kommentar til NTBs opplysninger om den interessante Norden-duellen.

– Vi møter et topprangert lag i Danmark, og det gir oss en god pekepinn på hvor vi står, sier Lagerbäck i en kommentar på forbundets nettsted.

Det er også klart at Norge spiller hjemme på Ullevaal mot Slovakia 6. juni. Det kan bli den siste testen før EM, mot et lag Lagerbäck omtaler som «jevnrangert» med Norge.

– Slovakia er likevel et lag vi skal slå på Ullevaal. Her får vi muligheten til å repetere i det som forhåpentligvis blir siste kamp før et EM-sluttspill på et fullsatt Ullevaal, sier Lagerbäck.

Hareide overtok Danmark i 2016. Han ledet laget til VM i 2018, men har fått beskjed om at han ikke beholder jobben lenger enn gjennom EM senere i år. Dette gjelder uansett hva som skjer i europamesterskapet. Danmark har ikke tapt i ordinær tid på sine 33 siste kamper.

Dersom Norge kommer til EM, venter kamper mot Tsjekkia, England og Kroatia i gruppespillet. Den første spilles i så fall 15. juni Glasgow.

Mesterskapet blåses i gang 12. juni og er spredt over hele Europa, men Danmark spiller sine tre gruppekamper på hjemmebane i København.

Norges landslagssjef Lars Lagerbäck sier han ser fram mot å møte Danmark.

Hareide var norsk landslagstrener i nesten fem år, men ga seg i 2008 uten å ha tatt Norge til et sluttspill. Norge har ikke spilt A-landskamp mot danskene siden 2013. Da endte det med norsk 1-2-tap.

(©NTB)

Flere nyheter: