reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Åge Hareide er på plass i Trondheim og har blitt enig om å signere en kontrakt som ny Rosenborg-trener. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Hareide klar for Rosenborg – begynner 1. september

Rosenborg bekrefter tirsdag ettermiddag at Åge Hareide blir klubbens nye trener. Han begynner i jobben i månedsskiftet.

Av NTB | 18.08.2020 13:22:59

Sport: Bekreftelsen fra trønderklubben kom kort tid etter Hareides bil rullet inn på Lerkendal tirsdag ettermiddag. Der ble han møtt av et stort pressekorps, og 66-åringen svarte villig på spørsmål om både egen helse og kontraktsforhandlingene med Rosenborg.

RBK opplyser at 66-åringen blir presentert på en pressekonferanse klokken 17 tirsdag.

Da han ankom Lerkendal utelukket ikke den nye RBK-treneren at han kunne være i gang i jobben før 1. september, som tidligere var datoen han hadde meldt seg klar etter en kneoperasjon.

– Det kan bli før 1. september nå, sa Hareide til pressen og mer enn antydet oppstart allerede neste uke.

Fra RBK heter det imidlertid at trenerprofilen starter 1. september.

På spørsmål om hvorfor han ønsker å bli trener igjen for trønderklubben han sist trente i 2003, røpet Hareide at han har fått andre trenerhenvendelser.

– Det har vært andre henvendelser, én senest i går. Rosenborg er en klubb som har ting på stell, jeg kjenner byen, klubben og trivdes sist jeg var her, sa han.

Tidligere tirsdag bekreftet trenerveteranen til NRK og flere andre medier at han var enig med Rosenborg. Det liker legenden Nils Arne Eggen.

– Det er et godt valg. Han er erfaren og har vært i Rosenborg før. Han har veldig mye av den filosofien som Rosenborg har. Jeg er glad for at Åge har sagt ja, sier han til VG.

– Nils er en klok mann så han har sikkert rett i det, var tilsvaret fra Hareide.

Kneoperasjonen til Hareide har skapt usikkerhet rundt når han kunne være aktuell for en ny trenerjobb og derfor har ansettelsen som ny RBK-trener drøyd.

Trond Henriksen har ledet Rosenborg siden arbeidsforholdet med Eirik Horneland ble avsluttet tidligere denne sesongen. RBK har tidligere kommunisert at Henriksen leder laget ut sesongen, men nå ser det ut til at han fortsetter som assistenttrener.

At Henriksen og de andre i trenerstaben er med videre har Hareide tro på.

– Jeg regner med at vi fortsetter med dem som er her, sa han tirsdag.

Rosenborg er nummer fire i Eliteserien etter 14 spilte kamper. 14 poeng skiller opp til ligaleder Bodø/Glimt. Neste torsdag skal trønderklubben spille kvalifisering til høstens europaliga. Motstander er islandske Breidablik, og kampen går på Lerkendal.

Åge Hareide har tidligere vært trener i Molde, Helsingborg (to perioder), Brøndby, Örgryte, Viking og Malmö. I tillegg har han ledet det norske og danske landslaget.

Helsen skal også være i orden, og på spørsmål om hvordan det går med kneet, svarte 66-åringen «det går fint».

Den tidligere danske landslagssjefen har vært RBKs førstevalg som erstatter for Eirik Horneland, og trenerprofilen har selv vært tydelig på at han har ønsket seg jobben.

Hareide har en fortid i Rosenborg. Han ledet klubben til serie- og cupgull i 2003, men sluttet samme høst for å bli Norges landslagssjef.

(©NTB)

Flere nyheter: