Menu
Åge Hareide leder trolig det danske fotballandslaget i et år til. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Hareide ferdig i Danmark sommeren 2020, uenig i avgjørelsen

Kasper Hjulmand overtar etter Åge Hareide (65) som dansk landslagssjef i fotball neste sommer.

Av NTB | 12.06.2019 13:19:45

Sport: Avisen B.T slapp nyheten formiddagen onsdag, og på pressekonferansen senere samme dag ble dette bekreftet av Det danske fotballforbundet (DBU). Det ble opplyst at Hareide og assisttrener Jon Dahl Tomasson var informert om avgjørelsen og at de ikke var enige i timingen.

Hareide ledet laget videre fra gruppespillet i VM i fjor. Da røk Danmark ut i åttedelsfinalen etter tap i straffesparkkonkurransen.

EM neste år kan bli Hareides farvel i jobben om han ikke blir bedt om å slutte før den tid.

Hjulmand ga seg som trener i Nordsjælland i mars. Det var hans andre opphold i klubben. Han har fått en kontrakt som varer fra 2020 og fram til 2024. Han får med seg Morten Wieghorst som makker.

Hjulmand var nevnt som en mulig erstatter i Rosenborg etter at Kåre Ingebrigtsen fikk sparken sist sommer.

– Først og fremst er jeg stolt og beæret over å bli landslagstrener. Jeg hadde ikke regnet med å få muligheten nå, sa Hjulmand på pressekonferansen.

– Dette betyr mer enn alt annet. Det kom foran både penger og Europa. Landslaget er mitt hjerteblod, sa Hjulmand.

Hjulmand skrøt av jobben Åge Hareide har lagt ned for Danmarks beste fotballmenn.

– Åge Hareide har skapt en fantastisk lagånd og et godt samhold. Det blir spennende å arbeide med dette etter at EM-sluttspillet neste år er over.

Hareide har ledet Danmark i 36 kamper. 17 er endt med seirer, 16 med uavgjort og tre med tap. Nederlagene kom tidlig i karrieren, og Danmark er ubeseiret i de siste 28 kampene.

Hjulmand bekreftet på pressekonferansen at han har fått spennende tilbud fra både inn- og utland, men at valget var enkelt da DBU kom på banen.

(©NTB)

Flere nyheter: