reklame
Menu
Åge Hareide kommer til Trondheim tirsdag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Hareide bekrefter at han blir ny RBK-trener

Åge Hareide er tirsdag på vei til Trondheim. Der skal han signere kontrakten som gjør ham til Rosenborgs neste trener, bekrefter han overfor flere medier.

Av NTB | 18.08.2020 10:53:19

Sport: Til NRK sier trenerveteranen at han har kommet til enighet med Rosenborg, og at han overtar trenerjobben på Lerkendal.

– Det var vel offentlig allerede i går, sier 66-åringen.

Også overfor Adresseavisen og VG bekrefter Hareide at han er på vei til Trondheim. Kun noen få praktiske detaljer skal gjenstå før avtalen kan signeres.

– Dere får nærmere beskjed ut på dagen, sier Hareide til VG.

Dermed tyder alt på at 66-åringen presenteres som RBKs nye trener på Lerkendal senere tirsdag. Det er legenden Nils Arne Eggen glad for.

– Det er et godt valg. Han er erfaren og har vært i Rosenborg før. Han har veldig mye av den filosofien som Rosenborg har. Jeg er glad for at Åge har sagt ja, sier han til VG.

66-åringen har samtidig vært gjennom en kneoperasjon, og det har skapt usikkerhet rundt når han kunne være aktuell for en ny trenerjobb. Nylig meldte han seg klar for å jobbe fullt fra 1. september.

Trond Henriksen har ledet Rosenborg siden arbeidsforholdet med Eirik Horneland ble avsluttet tidligere denne sesongen. RBK har tidligere kommunisert at Henriksen leder laget ut sesongen, men nå blir det ikke slik likevel.

Rosenborg er nummer fire i Eliteserien etter 14 spilte kamper. 14 poeng skiller opp til ligaleder Bodø/Glimt. Neste torsdag skal trønderklubben spille kvalifisering til høstens europaliga. Motstander er islandske Breidablik, og kampen går på Lerkendal.

Åge Hareide har tidligere vært trener i Molde, Helsingborg (to perioder), Brøndby, Örgryte, Viking og Malmö. I tillegg har han ledet det norske og danske landslaget.

Hareide har vært RBKs førstevalg som erstatter for Eirik Horneland, og trenerprofilen har selv vært tydelig på at han har ønsket seg jobben.

Hareide har en fortid i Rosenborg. Han ledet klubben til serie- og cupgull i 2003, men sluttet samme høst for å bli Norges landslagssjef.

(©NTB)

Flere nyheter: