Menu
Baseballsluggeren Aaron Judge slår sin 61. homerun for sesongen og tangerer dermed den 61 år gamle American League-rekorden til Roger Maris, som i sin tid slo rekorden til sportens aller største navn Babe Ruth. Foto: Nathan Denette, The Canadian Press via AP / NTB

Hard kamp om historisk homerunball – Judge ga den til moren

Da Aaron Judge slo baseballen opp på tribunen for 61. gang i år og tangerte homerunrekorden i American League, fikk to tilskuere en nedtur de aldri glemmer.

Av NTB | 29.09.2022 18:20:51

Kuriosa og kjendiser: New York Yankees-sluggeren tangerte den 61 år gamle rekorden til Roger Maris, som spilte for samme klubb. Den er siden slått av Mark McGwire, Sammy Sosa og Barry Bonds, som alle spilte i National League, men de ble senere avslørt som dopingmisbrukere, og i manges øyne var det den virkelige Major League-rekorden som ble tangert torsdag. Det gjør ballen verd et millionbeløp.

To Toronto Blue Jays-fans var millimeter fra å fange den i baseballhanskene sine, men de ødela for hverandre, og den falt ned i området der den canadiske klubbens kastere varmer opp. Matt Buschmann, som er en av klubbens trenere, plukket den opp.

Det neste Buschmann gjorde var å gi ballen til en Yankees-spiller så Judge kunne få den.

– Å, kult. Han ga den akkurat fra seg uten å sjekke om huset vårt fortsatt står. Nå tar jeg ut skilsmisse, tvitret Walsh, som la til at hun tullet.

Tilskuere som fanger baseballer har rett til å beholde dem, men det ventes at spillere og trenere gir ballen til den som nettopp har gjort noe historisk. Ofte lar også tilskuere seg overtale til å gi fra seg ballen mot spillerens takknemlighet, signerte baller, køller eller trøyer.

– Hun har vært der for meg hele min karriere, sa Judge.

Roger Maris jr., sønnen til mannen som i 1961 slo Babe Ruths rekord, satt ved siden av Patty Judge på tribunen. Han har tatt til orde for at MLB bør stryke noteringene til Bonds (73), McGwire (70) og Sosa (66).

– Det betyr mye at Aaron tangerte rekorden. Han er ren, og han spiller baseball på riktig måte. Om han får nummer 62, bør det bli den nye rekorden i hele MLB, sa Maris jr.

Yankees har fortsatt sju kamper igjen av grunnserien.

– De dårlige nyhetene er at jeg er hjemme i Florida og prøver å overleve en orkan, men de gode nyhetene er at nå kan vi pensjonere oss, tvitret Buschmanns kone Sara Walsh, som er TV-reporter.

Judge ga den fra seg han også. Moren hans har sittet på første rad i kamp etter kamp under hans jakt på Maris-rekorden, og hun fikk ballen da hun møtte sønnen etter kampen.

(©NTB)