reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Foto: Exinction Rebellion

Har mottatt mange trusler

Klima-aktivisten Cinta Hondsmerk (19) sier hun har mottatt mange trusler etter at hun deltok i demonstrasjonen i Oslo igår.

Av Daniel DeNiazi | 22.09.2020 18:32:35

– Det er veldig skummelt at folk kan få tak i nummeret mitt. Jeg kjente på frykten etter å ha fått mange hatmeldinger, sier Hondsmerk til Radio Haugaland i kveld.

– Jeg har i dag lagt inn en politianmeldelse i forbindelse med en alvorlig trussel.

Mandag aksjonerte mellom 70 og 80 klimaaktivister fra Extinction Rebellion ved å blokkere en strekt trafikkert gate i Oslo. Rundt 45 aktivister ble pågrepet og brakt inn til politiarresten. Cinda Hondsmerk fra Suldal var en av aktivistene som deltok i demonstrasjonen mot mot regjeringens oljepolitikk.

Hondsmerk går hardt ut mot folk som prøver å frarøve hennes ytringsfrihet. Hun mener folk må være konstruktive i kommentarfeltet.

– Jeg leser aldri i kommentarfeltet, men når folk sender hatmeldinger fordi jeg ytrer meg, er noe det siste jeg aksepterer. Folk må være konstruktive når de sender meg meldinger.

Hondsmerk reagerer også på at norske politikere kaller dem for «bortskjemte pøbler» uten å være konstruktive.

– Jeg syns det er dumt at politikere kommer ut med så useriøse ytringer som blant annet «bortskjemte pøbler», spesielt når det er rettet mot mennesker som ofrer sin frihet, penger og er villige til å bli arrestert for en så viktig sak som klimakrisen.

Flere nyheter: